5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Keçi davası başladı

KEÇİ DAVASI BAŞLADI

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, bir keçiyi çaldığı, yapılan DNA testiyle ortaya çıkan zanlının yargılanmasına başladı.

12 Ocak Salı günü Sungurlu Asliye Ceza Mahkemesinde "Geceleyin kilitlenerek muhafaza altına alınmış küçükbaş hayvan hırsızlığı" suçuyla görülen ilk duruşmaya, keçi sahibi Seçkin Kalınsaz ile keçiyi çaldığı iddia edilen tutuklu sanık M.A.T., çalıntı keçiyi satmaya çalışan tutuksuz sanıklar H.M.E.(15), Y.A.(14), M.B.(15) ve avukatları katıldı. Keçinin sahibi Kalınsaz, duruşmada davacı olmadığını belirtirken tutuklu sanık M.A.T., keçiyi kendisinin çalmadığını iddia etti. Diğer sanıklar H.M.E., Y.A. ve M.B. ise birbirlerini suçladı.

Sanık M.A.T.'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti davayı 11 Şubat 2010 tarihine erteledi. 18 yaşından küçük olan diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Dava duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için erteledi.

Tutuklu sanık M.A.T.'nin daha önce bir ilköğretim okulu öğrencisini kaçırarak Karşıyaka Mezarlığı'nda 5 saat alıkoyduğu iddiasıyla da "Küçük yaşta çocuğun hürriyetini kısıtlamak ve nitelikli gasp" suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı bildirildi.

İLK DURUŞMANIN ARDINDAN KEÇİYİ SATTI

Bu arada, keçinin sahibi Seçkin Kalınsaz, 750 TL'ye DNA testi yapılan keçiyi bir yakınına 175 TL'ye sattığı, her ihtimale karşı keçiyi bir müddet daha kesmeyeceklerini söyledi. Mahkemede sanık M.A.T.'den şikayetçi olmayan Kalınsaz'ın, "Ben bu işlerle uğraşamam. Davacı değilim" dediği öğrenildi.

KEÇİ OLAYI

Sungurlu'nun Yeni Hayat Mahallesi'nde 22 Kasım tarihinde meydana gelen olayda düğün töreni için hazırlık yapan Seçkin Kalınsaz'a(27) geleneklere göre evleneceği kızın ailesi tarafından keçi hediye edilmiş düğün günü, tandırda bağlı olan keçinin yerinde olmadığını fark eden Seçkin Kalınsaz, keçinin kaçtığını düşünerek polise başvurmuştu. Olayın ardından Kurban Bayramı sebebiyle hayvan pazarında denetim yapan polisler, M.B.'nin(15) ve Y.A.(14) isimli çocuklarının bir keçiyi satmaya çalıştığını fark etmiş,

çocukların hareketlerinden şüphelenen polisler, çocuklara "keçinin kimin olduğunu" sormuşlardı.

Bunun üzerine çocuklar, bir kişinin kendilerine keçiyi 200 liraya satmalarını, keçiyi sattıkları taktirde 10 TL vereceğini söylediğini ancak adamı tanımadıklarını söylediler. Bunun üzerine polisler, bulundukları yerden uzaklaşarak çocukları takip etmeye başladı. Bir kişinin çocukların yanına gelerek "140 TL vereyim keçiyi bana verin" demesi üzerine çocuklar keçinin kendilerinin olmadığını, telefon edip sahibine sormaları gerektiğini söylediler. Çocukların telefonla görüşmeye başlaması üzerine polisler

M.B. ve Y.A.'yı, yanlarındaki keçiyle beraber polis merkezine götürdüler. Çocukların ifadelerinde keçiyi M.A.T'nin(22) kendilerine verdiğini itiraf etmeleri üzerine bu kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda olaydan sabıkası bulunan M.A.T.'nin, keçiyi kendisinin çalmadığını söylemesi üzerine savcılık talimatıyla zanlının evinde ve otomobilinde arama yapıldı. Zanlının evinde ve otomobilinde yapılan aramada arabasında keçi tüyleri bulundu. Bunun üzerine Sungurlu polisi bulunan keçi tüylerini DNA testi yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderdi.

Ankara'dan gelen raporda keçi tüylerinin birbiriyle uyuştuğu, her 2 tüyün aynı keçiye ait olduğu tespit edildi. Keçinin sahibi, polisin yaptığı anonslar sonunda ortaya çıktı. Sungurlu Belediyesi'ne giden Kalınsaz'a keçisi zabıtalar tarafından teslim edildi.

Keçi sahibinin ayrıca keçiyi kesmemesi, keçinin de ilk duruşmada mahkemeye çıkarılabileceği yönünde uyarıldığı öğrenildi.

KEÇİ DAVASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 14:06:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 14:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?