7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Kene sorununu eğitim çözer

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, kenenin sebep olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığıyla savaşmanın en iyi yolunun eğitim ve bilinçlenme olduğunu söyledi. 

İl Genel Meclisi'nde üyelere hastalık hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Purtul, Türkiye'de 2002 yılından bu yana görülmeye başlayan hastalığın 22 ilde değişik sayılarda ortaya çıktığını kaydetti. Purtul, Çorum'da bugüne kadar 63 olası vakanın takip edildiğini, bunun 36 tanesinin tedavi edildiğini, 4'ünün hayatını kaybettiğini, il dışından 3 vaka geldiğini, 14 vakanın Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildiğini, 6 vakanın Çorum Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde gözetim altında tutulup takip ve tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.
Sağlık teşkilatında bulunun tüm personelin eğitim çalışmalarının tamamlandığını bildiren Purtul, "İl genelinde 30 bin adet bilgilendirici broşür ve el ilanı dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 

Tüm merkez, ilçe, belde ve köylerimizde sağlık personelimiz tarafından halkı bilgilendirme toplantıları belirli bir program çerçevesinde devam etmektedir. Köy muhtarlarımıza il merkezinde eğitim seminerleri çalışmaları yapılmıştır. İlimiz genelinde görev yapan kamu personeline KKKA hastalığı hakkında, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Planlanmış olan çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 23:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?