3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Keneden 10 kişi hastanelik

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması şüphesiyle sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısının arttığını ve 10 kişinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındığını açıkladı.


Çorum'da kene ısırması sonucu hastanelere başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Çorum ve çevresinde 60'ın üzerinde kene ısırması şikayetiyle hastanelere başvuru yapıldığı, tedavi altında tutulanların sayısının ise 10 olduğu açıklandı. Bu 10 kişiden 5'inin Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildikleri, hastalardan 2'sinin olumlu tedavileri sonrası geri döndükleri, ancak 3 hastanın tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

KKKA hastalığıyla mücadelenin en iyi yolunun eğitim ve hastalık hakkında bilinçlenme olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, "Bu konuda Sağlık Müdürlüğü olarak bakanlığın desteğiyle başlattığımız hastalık ve korunma yolları hakkındaki bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Köy muhtarları, öğretmen ve imamlar hastalık hakkında eğitimden geçtiler. İl, ilçe, belde ve köylerde KKKA hastalığı konusunda bilgilendirici broşür dağıttık. Gerekli tedbirler alındı, ancak yine de bu konuda en önemlisi halkın yeterince bilgi sahibi olmasıdır. Bu konuda eğitim en büyük ilaçtır" dedi.


Dr. Purtul, geçtiğimiz yıllarda KKKA hastalığı nedeniyle Çorum'da 6 bin kişinin hastanelere başvurduğunu, 84 kişide KKKA hastalığı tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca 84 vakada ölümlerin de olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 17:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?