2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Keneler kaç kişiyi hasta etti?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle Samsun ve bölge illerden gelen 20 kişinin tedavisi sürüyor.

2008 yılı içerisinde mayıs ayı başında Samsun'dan 2, haziran ayında Çorum'dan OMÜ'ye sevk edilen 3 kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle hayatını kaybederken, en son verilerde toplam 62 kişi yataklı tedavi gördü.

27 kişinin tahlil sonuçları pozitif çıkarken, uygulanan tedavi sonrasında birçoğu taburcu edildi. Halen OMÜ'de Samsun'dan 6, Çorum'dan 5, Amasya'dan 7, Ordu'dan 2 olmak üzere 20 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Bu arada, bazı basın organlarında tedavi gören hastaların öldüğü ve ölenlerin ikametleri konusunda yanlışlıklar yapıldığına yetkililerce dikkat çekildi. Mayıs ayı başında Samsun'dan 2 kişinin KKKA hastalığı sonucu öldüğü, Çorum ilinden sevk edilen Osman Cenik (42), Seyit Yalçınkaya (52) ve Nuriye Kaya'nın (59) haziran ayında hayatını kaybettiği bildirildi.

Yetkililer, 02 Haziran'da hayatını kaybeden Osman Cenik'in ardından eşi Bağdegül Cenik'in de dün öldüğü yönündeki haberlerin yanlış olduğunu, OMÜ'de tedavisinin sürdüğünü belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun ceylan IP: 78.165.161.xxx Tarih : 7.06.2008 23:04:19

öncelikle le acımız cok büyük osman cenik cok akrabam olur yoksullukla gariplikle yetimlik le büyümüş olup hiç kimseye bugu ne kadar bir zararı olmayan kendi halinde bir insan dı önce babasızlıgın acısını tattı sonra eş acısını tattı yetişkin olan evlatlarına hem anne hem babalık yaptı şu yalan dünya da bir gün olsun yüzü gülmeden hayatı dolu dolu yasamadan hayata gözlerini yumdu tüm acılı aylesine bassaglıgı diliyorum allah rahmet eylesın mekanı cennet olsun....ÇORUM,ALACA,K HIRKA köyünden harun ceylan