3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Keneye karşı eylem planı

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım son günlerde yaşanan kene vakalarıyla ilgili olarak gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtirken, yaşanan sürecin değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması, eylem planının uygulamaya konulması için Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan oluşan uzman ve teknik ekiplerin Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu başkanlığında Çorum'a davet edildiğini bildirdi.


Çorum'dan Ankara'ya tedavi amacıyla sevkedilen ve kendileri ile iletişime geçen hastalarla yakından ilgilendiklerini ve tedavilerinin her aşamasında hastane yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden Milletvekili Yıldırım, kene vakalarına ilişkin olarak Yozgat, Tokat, Sivas, Samsun ve Çorum illerini kapsayan bir eylem planının uygulamaya konulduğunu söyledi.


Kene vakasından dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Yıldırım, "Konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Alınması gereken ne tedbir varsa eksiksiz alınması için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu çerçevede Sağlık ve Tarım Bakanlıklarımız konunun üzerinde hassasiyetle duruyorlar. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin Çom, Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir ve Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu ile görüştüm. Çorum'a uzmanlardan oluşan bir ekip geldi. Ekip gün boyu ilgili birimlerle gerekli koordinasyon ve eylem planının uygulanmasına dönük çalışmayı yapacaklar. Bu çerçevede ilimizde tüm evlere yaklaşık 2 aylık koruma sağlayacak bir ilaç 10 gün gibi bir sürede dağıtılacak. İsteyen herkes bu ilacı sağlanacak kaynak çerçevesinde ücretsiz temin edecekler. İlk şişeden sonra bu korumaya devam etmek isteyenler bu ilacı eczanelerden cüzi bir miktar ödeyerek satın alabilecekler. Bu
ilaç elbiseye sıkıldıktan sonra üç haftalık bir koruma sağlayacak. Tüm köylerimizde yapılan işlemler sıklaştırılacak, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine yönelik olarak yapılan eğitim çalışmaları artırılacak" dedi.


Kene ısırıklarına bağlı olarak ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden (KKKA) kaynaklanan son ölüm vakası ve Devlet Hastanesi'ndeki bir başka vaka üzerine bazı gazetelerde değerlendirmeler çıktığına dikkati çeken Milletvekili Murat Yıldırım, "Gazetecilerimiz haklı olarak yaşanan vakanın üzerine gidiyorlar. Fakat Çorum'da sağlık tedbirleri açısından bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Çorum halkı gerekli tedbirlerin eksiksiz olarak alındığı ve bundan sonra da alınacağı noktasında müsterih olmalıdır. Bunun
yanında halkımızın da yaşanan olayı hafife almadan kene hadisesine karşı ciddiyetini muhafaza etmesi önemlidir. hayvanlarda keneye rastlayanların Tarım İl Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri, kene ısırması varsa kesinlikle müdahale etmeden hastaneye gitmeleri büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 13:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?