3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Keneye karşı ilaçlama

Çorum Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte şehir merkezinde her hangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığına karşı (kene) ilaçlama çalışmalarına başladı.


Çorum Belediyesi'nin bugüne kadar aldığı önlemler sayesinde şehir merkezinde hiçbir kene vakasına rastlanmadığını söyleyen Belediye Başkanı Turan Atlamaz, bundan sonra da olumsuz vakalara rastlanmaması için ekiplerin sürekli ilaçlama yaptıklarını belitti.


Çorum halkının rahat olmasını isteyerek, belediye olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ancak, her ihtimale karşı vatandaşların daha tedbirli davranmalarını isteyen Başkan Atlamaz, kene zehirlenmesinden doğacak olumsuz bir durumun kendilerini derinden etkileyeceğini vurgulayarak, "Bunun bilinciyle Belediyemiz tarafından Çorum Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan yeşil alan park ve bahçelerde keneye karşı sürekli olarak ilaçlama yapılmaktadır. Yapılan ilaçlamalarda kullanılan ilaçlar iki ay ( 2 ay) etkili olmasına rağmen biz bu süreyi hava şartlarına göre daha da aşağıya çekerek her 10 günde bir tekrarlamaktayız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar keneye ve diğer haşaratlara karşı mücadelemiz yıl sonuna kadar devam edecektir" dedi.


Belediyenin karasinek-sivrisinek-kene ve her türlü haşere mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü hatırlatan, Belediye Başkanı Turan Atlamaz "Ağzı bağlanmamış poşetlerle çöplerin dışarı atılması sinek üremesine neden olmaktadır. Son günlerde havaların ısınmasıyla sinek ve haşereler daha hızlı çoğalmaktadır. Çorumlu hemşerilerimizden özellikle çöplerini ağzı bağlanmış poşetlerle çöp kutularına atmalarını bekliyoruz" diye konuştu. Atlamaz, haşere ile mücadelenin belediyeye yüklüce bir maliyet getirdiğinin unutulmaması gerektiğini de vurgulayarak " Sinek üremesine neden olan ortamların en aza indirilmesi halkımızın elindedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda halkımızın problemsiz bir yaz geçirmesi için çalışmalarımız devam etmekte olup bu konuda duyarlı halkımızın belediyemize yardımcı olacağından kuşkumuz yoktur. Tüm bu önlemlere rağmen karşılaşılacak herhangi bir olumsuzluk karşısında halkımızın zaman geçirmeden yetkililere müracaat etmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 14:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?