4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Kentsel dönüşüm başlıyor

ÇORUM BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ DEVANE'DEN BAŞLAYACAK

Çorum Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Devane bölgesinden başlatılacağı açıklandı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün Kunduzhan Mahallesi'nde düzenlenen halk toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında mahalle sakinlerine bilgi verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentsel dönüşüm projesinin Çorum'un ufkunu açacak geleceğini aydınlatacak bir proje olduğunu söyledi.

Devane ve burada yaşayan insanların makus talihini yok etmek için çalıştıklarını dile getiren Külcü, projenin hayata geçmesiyle birlikte bölge halkının hayat standardının yükseleceğinin altını çizdi. Projenin Arasta, Farabi Caddesi ve Devane olmak üzere 3 ayağının bulunduğunu dile getiren Başkan Külcü, projeyi Devane bölgesinden başlatacaklarını ifade etti.

Projeyle birlikte hem bölge halkının hem Çorum'un kazanacağını anlatan Külcü, "Bu yatırım devletin bir lütfu değil, geciktirilmiş bir görevidir. Devane 5 yıldızlı mahalle olacak. El ele vererek bunu başaracağız" dedi.

Bölgede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Külcü, Farabi Caddesi'nden Hürriyet İlköğretim Okulu'na kadar olan TOKİ'nin 130, 120 ve 80 metrekarelerden oluşan 3 ayrı büyüklükte 920 konut inşaat edeceğini belirtti.

Kale içerisinde yapılacak restorasyon çalışmaları hakkında da açıklamada bulunan Başkan Külcü, buradaki hak sahiplerine 2 milyon TL'yi ödeyerek Kale'de yaşayan insanları zor hayat şartlarından kurtaracaklarını açıkladı.

Üzerinde fırtınalar koparılan sorunları tek tek çözüme kavuşturduklarını dile getiren Külcü, "29 Mart Çorum için bir milat olacak, hiçbirşey eskisi gibi olmayacak demiştik. Bize inandınız güvendiniz. Geriye dönüp baktığımızda vaatlerimizin sözde kalmadığını görüyorsunuz. Çorum'un çok sorunu var. Bunları çözerken cesur olmak zorundayız. Risk almaktan korkmuyoruz ve gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Külcü, yeni şehir stadyumu ve otogar içinde önümüzdeki günlerde TOKİ ile sözleşme imzalanacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ceylan ve il genel meclis üyeleri de hazır bulundu.

ÇORUM BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ DEVANE'DEN BAŞLAYACAK
ÇORUM BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ DEVANE'DEN BAŞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 20:47:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 22:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?