2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kentsel Dönüşüm hayata geçiyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Çorum Belediyesi tarafından birlikte yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Anitta Otel'de gerçekleştirilen toplantı ile Kentsel Dönüşüm Projesi'nin işleyişi anlatıldı. Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Kentsel Dönüşüm Projesi ile Çorum'un ufkunun açılacağını söyleyerek, "Çorum'un yıllardır bekledi ve saat kulesinde karmaşaya neden olan arasta sonunda yıkılacak ve Çorum'a yakışır bir meydan kazandırılmış olacak. Kentsel dönüşüm ile Çorum'un ufku açılacak" dedi.

Projenin başladığını belirten Başkan Atlamaz, projenin kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Himat Harita İnşaat Merkezi Limitet Şirketi Sahibi Harita Mühendisi Celil Çolak da, 2 yılda bitirilmesi planlanan projenin hayali bir proje olmadığını herkesin göreceğini kaydetti. 2 yıl sonra projenin bitirildiği büyük kent meydanında çay içeceklerini ifade eden Çolak, projenin en zor kısmının TOKİ ile yapılan ana protokolden sonra aşıldığını vurguladı. Proje kapsamında yapılacak olan zemin altı çarşıda 548 adet dükkanın bulunacağını anlatan Çolak, dükkanların ortalama büyüklüklerinin 12 ile 66
metrekare arasında değiştiğini bildirdi. Celil Çolak, mevcuttaki dükkanların arsa birim metrekarelerinin 5 bin YTL karşılığında vatandaştan alınıp, son derece modern ve çağdaş dükkanların metrekaresinin 4 bin YTL'den TOKİ tarafından vatandaşa teslim edileceğini dile getirdi. Projenin farklı etaplar halinde yürütüleceğini hatırlatan Çolak, yeraltı çarşısında 548, arasta birde 164, arasta ikide 228, arasta üçte 192 olmak üzere toplam bin 132 adet dükkan yapılacağını açıkladı.

TOPLAM BİN 40 ADET KONUT YAPILACAK
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ tarafından 3 tip olarak toplam bin 40 adette konut yapılacağını ifade eden Harita Mühendisi Celil Çolak, bölgedeki toplam konut hak sahibi sayısının ise 950 olduğunu söyledi. Çolak, bölgede 85 metrekare büyüklüğünde 160 daire, 121 metrekare büyüklüğünde 480 daire, 132 metrekare büyüklüğünde ise 10 binadan oluşan 400 daire yapılacağını kaydetti.

Toplu Konut İdaresi ile Çorum Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü 'Arasta ve Çöplü Kentsel Dönüşüm Projesini' üstlenen Himat Harita İnşaat Merkezi Limitet Şirketi Sahibi Harita Mühendisi Celil Çolak, Kentsel Dönüşüm Projesinin sadece imara yönelik değil, kültürel dokuyu da topluma kazandırma amacını gözettiğini söyledi.

Bu amaca uygun olarak Çorum Belediyesi'nin plan değişikliği yaparak kurul onayı ile bölgeyi Kentsel Dönüşüm Alanı olarak belirlediğini ifade eden Çolak, "Kunduzhan ve Çöplü Mahallesi sınırlarını kapsayan (Arasta ile birlikte Farabi Caddesini de içerisine alan) yaklaşık 20,5 ha'lık alan Kentsel Yenileme Bölgesi olarak belirlenmiştir" dedi.

Çorum Belediye Meclisi, 1 Temmuz'da yaptığı toplantıda, yaklaşık 20,5 hektarlık alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan etmişti. TOKİ ile Çorum Belediyesi arasında Kentsel Dönüşüme esas olarak 18 Haziran 2008 tarihinde Ana Protokol imzalanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 17:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?