3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Kentsel Dönüşüm Projesi'ne destek

Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kentsel Dönüşüm Projesi' başta Çorumlular olmak üzere her kesimin desteğini alıyor.


Kentsel Dönüşüm Projesi, ilk etapta Ayakkabıcılar Arastası yıkılarak yerine daha modern çarşı yapılması ve Farabi Caddesi'nin Saat Kulesi'ne bağlanması içerirken, proje ilk başlarda yeterince anlatılamadığı için tepki toplarken, Belediye yaptığı proje tanıtım toplantıları ile Çorumluları ikna etmeyi başardı.


Çorum sanayicilerden projeye tam destek gelirken, Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Kenan Malatyalı, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Çorum'un çıkmaz sokak haline gelen sorunları için önemli bir çözüm yolu olduğunu söyledi.
Kenan Malatyalı, "Kentsel Dönüşüm Projesi Çorum'un imdadına Hızır gibi yetişti" dedi.


ÇTSO Başkanı Kenan Malatyalı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak yapılan fiyat tespitlerinde, kendilerinden de fiyat istendiğini, her başvuran kuruma yaptıkları gibi Kentsel Dönüşüm projesi için de fiyat tespitinde bulunduklarını anlatarak, "TOKİ'nin uyguladığı fiyat tespitlerini tek başına TSO yapmış gibi bir hava estirerek, bu kararı veren arkadaşlarımız hedef gösteriliyor. Bu çok yanlış bir yaklaşımdır. İmzamızın arkasında duruyoruz, ancak uygulanan fiyatların başka kurumlardan da alınan tespitler doğrultusunda oluşturulduğunun da bilinmesi gerekir" dedi.

ÇORUM'DAKİ MİMARLAR ÇORUM'A OLAN SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ
ÇTSO Başkanı Kenan Malatyalı, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne toplumun her kesimi tarafından desteklenip katkı verilmesi gerektiğini anlatarak, "Çorum'daki mimarların bu konuda Çorum'a borcu var. Çalışmalarıyla Kentsel Dönüşüm Projesi'ne katkı vermelidirler. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Eksiklikler el birliği ile giderilebilir" şeklinde konuştu.


Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum'un geleceğinin aydınlık olması açısından Kentsel Dönüşüm Projesi'nin mutlaka hayata geçmesi gerektiğini söyledi.
Turan Atlamaz, "Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlar ile görüşmeler sürüyor. Çorum'un kanayan yarası olan alanlara son nokta konması gerekiyor ve burada yılların oluşturduğu soruna Kentsel Dönüşüm Projesi ile neşter vurmuş olacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?