2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kılıçdaroğlu rozet taktı

KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA ROZET TAKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; DSP'den istifa ederek CHP'ye katılan Sungurlu İlçe Başkanı Mehmet Eşgi, Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Uzun ve Çorum il yönetiminden Nurcan Yücel'e rozet taktı.

Çorum programı çerçevesinde Sungurlu ilçesine gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Havuz Meydanı'nda halka hitap etti. Konuşması sonrasında Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti'den (DSP) Çorum Belediye Başkan Adayı olan Kemal Uzun'a, Çorum il yönetiminden Nurcan Yücel'e ve bir süre önce 130 kişiyle birlikte Sungurlu İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Eşgi'ye CHP rozeti taktı. Kendilerini CHP'de görmekten mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "İki parti vardı, kardeş parti Demokratik Sol

Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi. Demokratik Sol Parti'den çok sayıda arkadaşımız bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Onları yürekten kutluyorum" dedi.

SUNGURLU'YA İL SÖZÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Havuz Meydanı'nda yaptığı konuşmada ilçe halkından destek isteyerek Sungurlu'ya il olma sözü verdi. Çorum'da geçtiğimiz günlerde miting yaptığını ve Sungurlu'ya gelme sözü verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Sungurlu'nun Çorum'un en büyük ilçesi olmasına karşın sürekli göç verdiğini belirtti. 'Sungurlu'da işsizlik var mı?' diye soran Kılıçdaroğlu, "Ama Recep Bey'e göre herkesin keyfi yerinde, esnaf mutlu, işçi mutlu. Eğer Sungurlulular Sungurlu'da yaşamayıp büyük

şehirlerin varoşlarında yaşam mücadelesi veriyorsa Sungurlulunun 12 Haziran'da iktidara bir ders vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

"Çorum'u küçülttüler, Sungurlu'yu küçülttüler diyen Kılıçdaroğlu, "Hem Çorum'u hem de Sungurlu'yu büyültmenin yolu, iktidarı değiştirmekten geçer. Eğer diyorsanız, 'Çorum da küçülsün, Sungurlu da küçülsün', oyunuzu AK Parti'ye verin. Ama, 'Bu ülkede Sungurlu büyüsün, gençlerimiz iş sahibi olsun, gençlerimiz çalışsın' diyorsanız adresiniz belli. Halkın partisi, Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

KILIÇDAROĞLU ÇORUM'DA ROZET TAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 15:42:04
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 17:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?