20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Kimsenin duman solutmaya hakkı yok

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü Tütün Kontrol Kurulu denetim ekipleri yarın başlayacak olan sigara yasağı öncesi toplantı yaptı.

Vali Vekili Ergun Güngör başkanlığında yapılan toplantıya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, İl Tütün Kontrol Koordinatörü Dr. Serdal Dal ile denetim ekiplerinde görevli kurumların temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Ergun Güngör, sigara yasağının uygulanması ve denetimi konusunda kararlı olduklarını belirterek, hiçbir şeyin insan sağlığından daha önemli olduğunu söyledi.

Sigara kullananların kimseye duman solutmaya hakkı olmadığını vurgulayan Ergun Güngör, "Çorum'a dumansız hava sahasının yakışır. Çorum halkı daha temiz ve dumansız havaya layık" dedi. Sigaranın zararları konusunda dünyanın hemfikir olduğunu Güngör, Çorum'da tütün ürünlerinin zararlarına karşı büyük bir bilinçlenme hareketinin başladığını açıkladı.

İşletmelerin "zarara uğrayacağız" endişelerinin yerine sigara kullanmayan müşterisini de kazanacak olmanın hesabını yapmalarını isteyen Güngör, bugüne kadar sigaralı ortamlara girmeye imtina edenlerin bundan sonra bu mekanlara akın edeceğini belirterek, bu kanunu uygulayan ülkelerde hiçbir işletmenin bu yüzden zarar etmediğine dikkat çekti.

Tütünle mücadelenin gelişmişliğin göstergesi olduğunun altını çizen Güngör, İkinci Kurtuluş Savaşı olarak nitelendirilen tütünle mücadele seferberliğinde halkın desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda İl Tütün Kontrol Koordinatörü Dr. Serdal Dal, "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü" ile ilgili kanun, Sosyal Çalışmacı Fatih Koçyiğit "Denetim Usul ve esasları" hakkında açıklamada bulundu.

Çorum'da dumansız hava sahası uygulaması çerçevesinde kontrol yapmak üzere 16 ayrı denetim ekibi kuruldu. Ayrıca İl Tütün Kontrol Kurulu tarafından irtibat merkezi oluşturuldu. Vatandaşlar şikayetlerini 08.00-23.00 saatleri arasında 225 54 38 numaralı telefonu arayarak şikayet edebilecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 17:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?