5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Kiremit fabrikası kül oldu

KİREMİT FABRİKASI KÜL OLDU

Çorum'da çıkan yangında bir kiremit fabrikası kül oldu. Fabrikanın kullanılmaması boş olması olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgilere göre, İskilip Caddesi üzerinde bulunan Hamoğlu Kiremit Fabrikası'nda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm fabrikayı sardı. Boş fabrikadan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiyeye ve polise haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edilirken, yangının diğer fabrikalara sıçramaması için itfaiye ekipleri büyük gayret gösterdi.

Kiremit fabrikasından yükselen alevler üzerine Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek bölge güvenlik tedbiri aldı. Bölgeyi güvenlik şeridi altına alan polis ekipleri yangın mahalline itfaiye ekiplerinden başka kimseyi almadı. Polis ekipleri, Çorum-İskilip karayolunu çift yönlü trafiğe kapattı.

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekti. İtfaiye ekipleri dozer ve kepçeler yardımıyla yangına 8 ayrı noktadan müdahale etti. Dumanları şehrin her yerinden görülen yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınarak güçlükle söndürüldü. Korku dolu anların yaşandığı yangın bölgesinde bulunan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini film izler gibi seyretti.

 

İŞYERİNİN KÜL OLUŞUNU İZLEDİ

Olayın haber verilmesinin ardından fabrika sahiplerinden Atila Özejder, kiremit fabrikasına gelerek yangın bilgi aldı. Talihsiz işadamı fabrikasının kül oluşunu çaresiz bakışlarla izledi. Fabrikada üçüncü kez yangın çıktığını dile getiren Özejder, "Bu fabrikada üçüncü yangın. Ağustos ayında burası tekrar yanmıştı. Şekil olarak bilinçli yakılmış gibi gözüküyor. Ancak bilgimiz yok, kimseden şüphemiz yok ama durum ortada. Bir anda her yerden sarmış alevler fabrikayı. Fabrika çalışmıyordu" dedi.

 

EMNİYET MÜDÜRÜ NECMETTİN EMRE: "KONUYU ÇOK BOYUTLU OLARAK ARAŞTIRIYORUZ"

Emniyet Müdürü Necmettin Emre ise, olay ile ilgili şuan bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirterek, "Çok boyutlu, çok yönlü olarak araştırıyoruz. İtfaiyenin raporu, bizim olay yerimi inceleme ekiplerimizin raporu doğrultusunda bir takım bulgulara ulaşacağız. Şuan bir şey söylemek için erken. Konuyu araştırıyoruz" diye konuştu.

İşyeri sahibine geçmiş olsun dileklerini ileten Emre, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Öte yandan, yangın ilk çıkışını gören 2 kişi ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. İskilip Caddesi üzerinde bulunan Hamoğlu Kiremit Fabrikası'nda bugüne kadar 3. kez bilinmeyen nedenle yangın çıktığı belirtildi. Fabrikada son olarak 26 Ağustos 2010 tarihinde ikinci kez yangın çıkmış büyük çapta hasar meydana gelmişti. Fabrikada soğutma çalışmaları halen devam ediyor.

KİREMİT FABRİKASI KÜL OLDU
KİREMİT FABRİKASI KÜL OLDU
KİREMİT FABRİKASI KÜL OLDU
KİREMİT FABRİKASI KÜL OLDU
KİREMİT FABRİKASI KÜL OLDU
KİREMİT FABRİKASI KÜL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 02:18:03
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 16:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?