3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Kiremitçiler umutlu

Çorum Toprak Sanayicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 2005 yılından umutlu olduklarını söyledi.

Çetin Başaranhıncal, gazetecilere yaptığı açıklamada, sektörün Çorum’un lokomotif sektörü olduğunu, ancak sektörün en önemli probleminin tuğla ve kiremit üretiminde kullanılmaya elverişli kaliteli hammadde temininin giderek zorlaşması olduğunu kaydetti.

Sektörde bugün Türkiye’de 65’i kiremit fabrikası olmak üzere toplam 450 firmanın faaliyette olduğunu ifade eden Başaranhıncal, Çorum’da bulunan 24 kiremit fabrikasının Türkiye ihtiyacının yüzde 45’ini karşıladığını dile getirdi.

Başaranhıncal, ülkenin ekonomik durumunda görülen iyileşmenin, 2005 yılının ikinci yarısından itibaren inşaat sektörüne yansımasını ve yatırımların artmasını beklediklerini vurgulayarak, ’’Bu iyileşme ve canlanma Toplu Konut İdaresi’nin atacağı adımlarla birebir ilgilidir’’ dedi.

Sektörün en önemli probleminin hammadde temini olduğunu yineleyen Başaranhıncal, ’’Çevre ve Orman Bakanlığı’nın getirmiş olduğu mevzuatlara uymak için Çorum’da merkezi bir hammadde hazırlama tesisi kurmak ve kaliteli üretim yapmak amacıyla, Şubat ayında İtalya’da düzenlenen iş gezisine katılarak buradaki tesis ve fabrikaları yerinde görme fırsatı bulduk. Hedefimiz, yetersiz hammadde üretimini bırakıp, daha modern bir tesise kavuşarak ürün kalitesini yükseltmektir. Sektörün geleceği açısından bu tesis büyük önem taşımaktadır’’ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 20:24:52
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?