30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kısa dönem erler yemin etti

ÇORUM'DA 331. KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda eğitim gören 331. Kısa Dönem 176 er bugün düzenlenen törenle yemin etti.

Kısa Dönem erlerin yemin törenine geçtiğimiz hafta geçirdiği bir kaza sonucu ayağı kırılan Çorum Valisi Mustafa Toprak da katıldı. Koltuk değnekleri ile törene gelen Vali Toprak yine koltuk değnekleri ile programdan ayrılarak Vali Konağı'na geçti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 331. dönem kısa erlerin and içme törenine geçildi. Ant içme törenin ardından J. Er. İdris Çelik, ant içen erler adına bir konuşma yaptı.

Jandarma er İdris Çelik, görevlerinin bu vatanı korumak olduğunu vurgulayarak, "Biz bu vatanın bileği bükülmez bekçileriyiz" dedi.

Vatanın namus ve şerefini korumak için uzak memleketlerden geldiklerini ifade eden Çelik, her Türk askeri gibi az zaman içerisinde askerlik sanatını öğrendiklerini dile getirdi. Tarifi mümkün olmayan bir sevinç ve bir o kadar da üzüntü içerisinde olduklarını kaydeden Çelik, "Sevincimiz, yeni görev yerlerine gidiyor olmamızdır. Üzüntümüz ise, arkadaşlarımızdan ve komutanlarımızdan ayrılıyor olmamızdır. Tüm bunlara rağmen vatani borcumuzu ifa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

J. Er. Çelik'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Cüneyt Güneş, Embiya Kara isimli erler ve Anadolu Lisesi öğrencisi Buşra Özdemir şiir okudular.

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda eğitim gören 331. Kısa Dönem erlerin yemin töreninde birliğe katılan ilk askere ödül verildi. Törende birliğe katılan ilk asker Jandarma Er Mahmut Erdoğan ödülünü Vali Mustafa Toprak'ın elinden aldı.

ÇORUM'DA 331. KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
ÇORUM'DA 331. KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 19:41:00
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 20:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?