5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Kısa dönem erler yemin etti

KARGI'DA 333. KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan 333. kısa dönem erler için Kargı ilçesinde yemin töreni düzenlendi.

Kargı Belediyesi Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen yemin törenine Vali Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Kargı Kaymakamı Oktay Çağatay, Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, daire müdürleri, gaziler ve asker aileleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Bölük, Mehmetçiğin Türk milletinin gururu ve göz bebeği olduğunu vurgulayarak, "Mehmetçikler, bundan sonra alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizam ile doğruluk ve

dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç şüphem yoktur. Görevinizi yaparken Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün çizdiği uygarlık yolundan, onun ilkelerinden ayrılmaksızın yüce Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne layık olabilmek için yarış ediniz. Göreviniz yaparken yolunuz Atatürk yolu, rehberiniz cumhuriyet yasaları olmalıdır" dedi.

Konuşmasında asker ailelerine de seslenen Bölük, "Bizlere emanet ettiniz evlatlarınızı gözümüz gibi koruyacağımızdan şüpheniz olmasın. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardır. Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalını yapan yiğit evlatlarımız, yüce milletimizin gurur kaynağıdır. Evlatlarımıza burada kısa sürede sıralı komutanlarının bilgi ve tecrübeleri, askerlik ruhu, disiplin şuuru verilerek askeri hayata intibakları sağlanmıştır. Bundan sonraki eğitimlerinde

halkın can, ırz ve malının korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesine yönelik eğitim alacaklardır. Ayrıca sevgi ve saygıyı, ortak yaşamayı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sabır ve tahammülü, fedakarlığı, cesareti ve bir askerde bulunması gereken esasların neler olduğunu burada öğreneceklerdir" diye konuştu.

Tören, okunan şiirler ve askerlerin yemin etmesi ile sona erdi. Yemin töreni sonrası askerler aileleriyle hasret giderdi.

KARGI'DA 333. KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
KARGI'DA 333. KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 19:32:04
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 09:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?