2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kısa dönem erler yemin etti

KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

Çorum'da temel askerlik eğitimini tamamlayan 339'uncu Kısa Dönem erler, yemin etti.

İl Jandarma ve Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Bayraktar, gaziler ve çok sayıda asker yakını katıldı. Sancağın yerini alması ile başlayan törende 221 kısa dönem er, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Asker aileleri, duygusal anlar yaşadı.

Yemin töreninin ardından Jandarma Er Erya Çolak, 'Akıncı Kışlası' isimli şiiri, er Kadir Doğan ise 'Bayrak' isimli şiiri seslendirdi. Daha sonra Jandarma Albay Hakan Saraç bir konuşma yaptı. Asker yakınlarına seslenen Saraç, ''Dosta güven, düşmana korku veren evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Ne mutlu size ki vatan sevgisini bilen ve vatan için her şeyini vermeye hazır evlatlar yetiştirmişsiniz. Bizlere emanet ettiğiniz kınalı kuzularınızı, mukaddes bir emanet olarak kabul edeceğimizden,

gözümüz gibi koruyacağımızdan, yürekleri yurt sevgisi ile dolu, beden ve ruh disiplini kazanmış olarak tekrar kucağınıza teslim etmek için bir saniye olsun gözümüzü onlardan ayırmayacağımızdan şüpheniz olmasın. Ne mutlu sizlere ki, gözü vatan sevgisinden başka hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlar yetiştirmişsiniz. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardır'' dedi.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı. Program kokteyl ile son buldu. Kokteylde askerler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi.

KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 18:21:02
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 17:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?