2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kitap okuyanlar altınla ödüllendirildi

Çorum'da oyun oynanan bir kıraathane, kitap okuyan müşterilerini çeyrek altın ile ödüllendirdi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı 'Türkiye Okuyor' okuma kampanyasına destek vermek amacıyla 'Kıraathane okuyor, çevresi okuyor' adlı yeni bir kampanya başlatan Çorumlu Yaşar Ünal, sahibi olduğu Ünal Seydim Kıraathanesi'nde en fazla kitap okuyan üç kişiyi çeyrek altın ile ödüllendirirken, diğer kitapseverleri de kitap hediye ederek ödüllendirdi.


Çorum'da oyun oynanan kıraathanede başlatılan eğitim kampanyası büyük ilgi duyarken, Yaşar Ünal, en başta eğitimin geldiğini savunarak, kıraathaneye gelen her müşteri oyun saatinden kısa bir süre kitap okumaya teşvik ediyor ve insanların kitap okumasını sağlıyor.


Ünal Seydim Kıraathanesi'ne gelerek en fazla kitap okuyan Osman Emiroğlu, Tuncay Bayrak, Kerim Elsüer çeyrek altın ile ödüllendirilirken, 70 kişiye ise kitap hediye edildi.


Ünal Seydim Kıraathane Sahibi Yaşar Ünal, insanların fazla okumaması nedeniyle ülkede çok fazla cahil insanın bulunduğunu belirterek, "Boş oturmak yerine cahil olmak yerine insanlar kitap okuyarak bilgilerini arttırmalı ve cahillikten kurtulmalıdırlar. İşyerimin bir oyun hane olmasına rağmen buralarında bir eğitim yuvası olabileceğini ve insanların boş durmak yerine eğitim adına bir şeyler yapabileceğini göstermek istedim ve bu çerçevede kitap okuma kampanyası başlattım, yoğun bir ilgi oldu, insanlarımız aslında önüne fırsatlar verilirse bu fırsatı değerlendiriyorlar. Benim tavsiyem her iş yeri mutlaka kitap okuma bölümleri yapmaları gerekir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:19:52
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 17:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?