3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Kıyafet düzenlemesi laikliğe zarar vermez

Özgürlüklerin kısıtlanması ile demokrasininsavunulamayacağını belirten Çorum Baro Başkanı Uğur Küçük, TBMM'de kabul edilen başörtüsü düzenlemesinin laikliğe zar vermeyeceğini söyledi.


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok'un yasakları savunmasına tepki gösteren 23 baro başkanından biri olan Çorum Barosu Başkanı Uğur Küçük, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasının laiklik ve rejim için bir tehlike olmayacağını belirterek, "Yasaklarla mücadele etmek ve insanlarımızı demokrasinin nimetlerinden faydalandırmak zorundayız. Yasaklarla bir yere varılamaz. Ben çıkartılan yeni yasa ile laikliğe zarar değil, demokrasiye katkı sağlanacağına inanıyorum" dedi. Yapılan düzenlemenin laikliği ortadan kaldıracağı ve rejim tehlikesi oluşturacağı iddialarına katılmadığını belirten Özok, "Barolar Birliği'nin her açıklamasının altına imza atacağız diye bir kaide yoktur, bize yanlış olan ve anlayışımıza ters düşen her konuda tepkimizi ortaya demokratik yollarla koyarız" diye konuştu.


Çıkan yasada bazı kişi ve sivil toplum örgütlerinin samimi isteklerinin de değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Küçük, "Yasadan ileriki yıllarda endişesi olan insanların endişelerine bakılmalı ve olabilecek olumsuzlukları gidermek adına gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Demokrasi ile yönetilen tüm rejimlerde yasakçılık yerine insanların endişe ve isteklerine bakılır, halkın isteği ve yaşamı kolaylaştırıcı hale getiren düzenlemeler yapılır. Hukuk her şeyin üzerindedir. Söylemler değil, yasal zemin önemlidir, çıkartılan yasal kanunlara herkes uymak zorundadır" ifadelerini kullandı.


Özgürlük bildirisi hakkında da konuşan Küçük, bildiriye imza atan baro başkanı sayısından çok, ortak bir tepkinin ortaya konmasının önemli olduğunu dile getirdi. Küçük, vatandaşlardan ve meslektaşlarından olumlu ya da olumsuz herhangi bir eleştiri almadığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 22:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?