8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Kız yurdunda yangın paniği

Çorum'da Kız Öğrenci Yurdu'nda çıkan yangında 8 kişi dumandan zehirlendi. Yangına zamanında müdahale eden itfaiye ekipleri, büyük bir facianın yaşanmasını önledi.


Edinilen bilgiye göre, yurdun 3. katında akşam saat 21.30 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Pencereleri saran alevler nedeniyle yangının çıktığı kattaki kız öğrenciler mahsur kaldı. En üst kata çıkarak yardım isteyen öğrencilerin imdadına Çorum Belediyesi İtfaiyesi ekipleri yetişti. İtfaiye merdiveni uzatılarak kurtarılan öğrencilerden dumandan zehirlenen Fadime Demir, Ceylan Üstüntaş, Serap Uygun, Canan Uygun, Şule Taşkın, Enise Yener, Sertap Yener ve Sevcan Yener, Çorum Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Yangından sonra Çorum Valisi Mustafa Toprak, yurda gelerek yangın hakkında Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Oruç ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Yangın çıkan odayı da inceleyen Vali Toprak, "Ucuz atlattık, sevincimiz çocuklarımıza bir zarar gelmemesidir" dedi.

Vali Mustafa Toprak, sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili, "Bu akşam saat 21.30 sıralarında çıkan yangında 8 çocuğumuz dumandan etkilendi. Şu anda hastanede tedavi ediliyorlar. Büyük bir facia yaşanmadan olayın atlatılması sevindirici. Gerekli incelemeleri yapıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 00:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?