7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

KKKA'nın yeni kurbanı bir hemşire oldu

Çorum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü taşıyan kanamalı bir hastadan kan alınırken arkadaşı tarafından enjektör ile bileği çizilen bir hemşire, tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Yozgat nüfusuna kayıtlı Narin Şimşek'in hayatını kaybettiği KKKA hastalığının son kurbanı 3 çocuk annesi bir hemşire oldu. Çorum Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 4 ay önce sözleşmeli hemşire olarak göreve başlayan Nazlı Yazıcı (30), kanamalı bir hastaya müdahale ederken kazara ölümcül KKKA virüsünü kaptı. Yozgat'ın Aydıncık İlçesi'ne bağlı Sakızlı Köyü'nden düşük yaptığı için gelen ve kene tarafından ısırıldığını söylemeyen Narin Şimşek isimli hastadan kan alan M.Ç. isimli hemşire, elindeki enjektörün iğnesi ile yanlışlıkla kan alımına yardım eden mesai arkadaşı Nazlı Yazıcı'nın sol bileğini çizdi. Hastanede düşük nedeniyle tedavi altına alınan Nadir Şimşek, durumunun ağırlaşması ve KKKA hastalığı belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Çorum Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde tedavi altına alındı. Bir süre burada gözetim altında tutulan Nadir Şimşek, daha sonra sevk edildiği Ankara Numune Hastanesi'nde KKKA hastalığı sonucunda hayatını kaybetti. Bu olaydan sonra sol bileği enjektör iğnesi ile çizilen Nazlı hemşire, görevli diğer hastane personeli ile birlikte 7 Temmuz Cuma günü İntaniye Servisi'ne başvurdu. Burada yapılan ilk tetkiklerde kan değeri normal bulunan Nazlı hemşire, 10 Temmuz Pazartesi günü kan değerlerinde düşme görülmesi üzerine Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nazlı Yazıcı, dün akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Arkasında birisi henüz 4 aylık olan 4 ve 6 yaşlarında 3 çocuk bırakan Nazlı hemşirenin cenazesi, yarın öğle saatlerinde doğum yeri olan Giresun'un Doğankent İlçesi'nde toprağa verilecek. 

Diğer taraftan hastadan kan alırken kazara KKKA virüsünü mesai arkadaşı Nazlı Yazıcı'ya bulaştıran hemşire M.Ç.'nin, Nazlı hemşirenin ölüm haberini aldıktan sonra fenalık geçirdiği ve rapor alarak izne ayrıldığı öğrenildi. Hemşire M.Ç. hakkında hastane yönetimi idari soruşturma başlatırken, hastane çalışanları da olayının şokunu üzerlerinden atamadı. 

Öte yandan Nazlı hemşirenin ölümünün ardından cenaze töreni için hazırlık yapmak üzere Giresun'a giderken Çorum'a uğrayarak bakıcının yanındaki 4 aylık oğlu Fatih Burak Yazıcı'yı alan polis memuru Hasbi Yazıcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin yaşadığı olayı anlatarak Nazlı hemşirenin ölümünde başhemşirenin ihmali olduğunu savundu. Çorum Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli doktor D.Ö.'nün, ilçeden gelen bir hastasına özel muayenehanesinde kürtaj yaptığını söyleyen Hasbi Yazıcı, "Doktor, kürtaj yaptığı hastanın kanamasını durduramayınca onu hastaneye getirmiş. Hemşireler kanamalı hastaya müdahale ederken bir arkadaşı, içersinde hastadan aldığı kan bulunan enjektörün iğnesi ile eşimin kolunu çizmiş. Yaşanan bu olayı başhemşire başhekimliğe intikal ettirmemiş. Hastanın KKKA virüsüne bağlı olarak hayatını kaybetmesinden sonra olayın vahameti anlaşılınca, eşim Ankara'ya sevk edildi ancak geç kalındığı için onu kaybettik" ifadelerini kullandı. 

Yengesi olan Nazlı hemşireyi Çorum'da yaşanan ilgisizlik sonucunda kaybettiklerini iddia eden Abdullah Yazıcı ise, "Ankara'daki doktorlar ellerinden gelen tüm çabayı gösterdi. Hatta gerekli olan kanı bile doktorlar kendileri verdi. Ankara'da gösterilen ilginin bir kısmı Çorum'da da gösterilmiş olsaydı, bugün yengen hayatta olacak, 3 çocuğu da yetim kalmayacaktı. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup cenaze töreninden sonra da Doğum Hastanesi hakkında dava açacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu olayda suçlular kimse cezasını çeksin, bizim yüreğimiz yandı başkalarının da yanmasın" diye konuştu. 

Yazıcı ailesi daha sonra, bir süredir bakıcı kadında bulunan 4 aylık minik Fatih Buğra'yı yanlarına alarak cenaze töreni için Giresun'a doğru yola çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 23:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?