2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Komando Tabur Komutanlığı taşındı

Çorum Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Hatay Dörtyol ilçesine taşındı.

Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Salih Akbaş ile Bölük komutanı Üsteğmen Fatih Solak, Vali Mustafa Toprak ile Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a veda ziyaretinde bulundu.

Başkan Turan Atlamaz'ı ziyaret eden Binbaşı Salih Akbaş, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Taburun Hatay Dörtyol'a taşınmasına karar verildiğini belirterek, taşınma işlemlerinin tamamlandığını ve Çorum'da 1 bölüğün kaldığını hatırlatarak, "Tabur olarak Hatay'da görev yapacağız. Komando taburumuz Güneydoğu'da teröristlere yönelik operasyonlarda önemli görevler alıyor. Sürekli olarak geçici görevlendirme yapılıyordu, Bu yıl taburun tamamıyla taşınma kararı alındı. Çorum'u ve Çorumluyu çok sevdik, buradan ayrılmak zor oluyor. Ancak Vatanın her yerinde görev yapmaktan gurur duyuyoruz. Çorum'u unutmak zor olacak" dedi.
Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Salih Akbaş'ının Çorum'da çok iyi izlenimler bıraktığını belirterek, "Biz sizleri çok sevdik, ancak Vatanımızın bütünlüğünü korumak adına yer değiştirmeniz bize teselli oluyor. Sizleri unutmayacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Salih Akbaş'a Çorum'un simgesi Saat Kulesi maketi hediye edildi. Binbaşı Salih akbaş ise Atlamaz'a komando maketi hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 18:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?