5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Kontör dolandırıcıları durmuyor

KONTÖR DOLANDIRICILARI MUHTARI DOLANDIRDI

Çorum'un Osmancık ilçesinde bir muhtar, kendilerini polis olarak tanıtan şahısların telefonlarına 500 TL'lik kontör yüklemek suretiyle dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Muhtarlar Derneği Osmancık Şube Başkanlığı seçimlerine katılan Sarpınkavak Köyü Muhtarı Erdal Karakuş'u cep telefonundan arayan dolandırıcılar kendilerini Terörle Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis olarak tanıttıktan sonra, "Telefon numaranız terör örgütü tarafından kopyalanarak görüşmeler yapıldığını tespit ettik. Telefonunuz 1 hafta önce kopyalanmış, bir haftalık görüşmede telefon faturanız 850 TL'ye yaklaşmış. Bizim bu konu ile ilgili gizli çalışmalar yapmamız

gerekiyor. Bizim bu olayı çözebilmemiz için bize acilen kontör göndermeniz lazım" diyerek muhtardan kontör istedi. Bunun üzerine Muhtarı Erdal Karakuş, 500 TL tutarında kontör alarak dolandırıcılara gönderdi.

Dolandırıldığını anlayan Muhtar Karakuş, daha sonra Osmancık Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Emniyet yetkilileri bu tür telefonlara itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 21:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?