3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

KOSGEB: Değişen dünyaya ayak uydurun

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Erkan Gürkan, Çorum’da sanayiciye, yerinde saymak yerine değişen dünyaya ayak uydurması uyarısında bulundu.

ÇESOB Derviş Günday Toplantı Salonu’nda, "Yeniden Yapılanan KOSGEB Destekleri ve KOSGEB’in Sanayie Yönelik Hedefleri" hususundaki bilgilendirme ve sohbet toplantısında konuşan Erkan Gürkan, sanayicilerin firmalarının analizlerini yaptırmasını istedi. Sanayiciler için bir model hazırladıklarını ve bu model çerçevesinde analizler yaptıklarını belirten Gürkan, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayicilerin ufkunu açmak onlara yön vermek ve firmanın kar elde etmesini sağlamak amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, "Şimdi diyeceksiniz ki ’Verilen bilgilerin hepsi doğru mu?’ Biz kayıtdışı bilginizi zaten istemiyoruz. Korkmayın. Bize öyle bilgi de vermeyin. Kayıtiçi bilginizi verin. ’Kayıtiçi kurtaracak mı?’ diyeceksiniz. Bu sizin de bizim de işimize yarayacak. Kayıt içine geçebilmeniz için bir şeye inanmanız lazım. ’Ben bilgimi verdim, sonum ne olacak, batıracak mısınız, çıkaracak mısınız?’ İşte ben bunun cevabını vermek zorundayım. Biz sizin odağınızda hizmet veriyoruz. Derdimiz; sizin zengin olmanız, sizin malı götürmeniz lazım. Güçlü olmanız lazım ki, bu ülke güçlü olsun. Biz sanayicinin doldurabileceğini söylediği bilgilerden yola çıkarak ’Dostum sen şunu doldur’ diyoruz. Firmaya yol haritası çiziyoruz" dedi.

Firma analizlerinden çıkan sonuçlara göre yapılan desteklerin sanayicinin iyiliği için olduğuna dikkat çeken Erkan Gürkan, "KOSGEB’deki para benim babamın parası değil. Bu para zaten sanayicinin. KOSGEB elemanı bunun 1 lirasını kendine tahsis edemez. Bizim işimiz muslukcubaşılık. Yani depoda bir su var. Suyu açıp kapıyoruz. Kime? ülkeyi en hızlı bir yere götürecek olana biraz daha açıyoruz. Biz suyu doğru açmakla mükellefiz. Bunun dışında benim arkadaşım veya ben bir şekilde 1 lirayı kendimize alsak ya dünyada ya da ahirette adamı okuturlar. Böyle bir hakkımız yok. Bu para size ait bir para. Bu parayı öyle bir kullanmamız lazım ki devletin diğer kurumlarına dönüp ’Bize 1 lira verin ekonomiye 10 lira katma değer kazandıralım’ diyebilelim" şeklinde konuştu.

KOSGEB olarak Küçük ve Orta Ölçekli Sanayicileri daha iyi analiz etmek için bir planı uyguladıklarını, bu nedenle analiz yaptıklarını, planın devlete, sanayiciye verilen desteğin etkisini makro rakamlarla göstermek ve sanayicinin kendi kendisini görmesini sağlamak için uygulandığını da açıkladı. KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, "Firma durumunu öğrenmeli. ’Ben nereye, hangi bölgeye, hangi pazara, hangi şartlarda, hangi anlayışla, ne yaparak gideceğim?’ Bunu bilmeli. Hedef belli, fonksiyonlar, faaliyetler belli. Şimdi ’Bana ne söylüyorsun, ben bunu yapacağım’ diyeceksiniz. kafana göre yapamazsın. Bunu plana göre yapacaksın. Rabbim bile kuluna adaletli veriyor. Belayı bile dengeli veriyor. Kaldırabileceğin kadar veriyor, kaldıramayacağını vermiyor. Padişahlara bile nimet ayarında gitmiş. Zayıfsa oğlu gelmiş almış elinden saltanatı. Artık oğul almıyor. Küresel dünyada rakibi gelip alıyor. Her bir sanayicimizin güçlü ve zengin olması üzerine ruhsal bir tutkumuz var" açıklamasında bulundu.

ÇESOB Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Murat Soylu, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, Çorum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Arif Erdal ile çok sayada sanayici ve işadamı katıldı.


 

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 18:10:34
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 16:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?