31
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Köy muhtarını şikayet ettiler

Çorum Valiliği Halk Günü toplantısına katılan merkeze bağlı Evci Kuzkışla köyünden bir grup köylü köy muhtarından şikayetçi oldu.


Vatandaşların sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla her hafta düzenlenen Halk Günü'nün gündeminde yine işsizlik ve yoksulluk vardı. Çorum Vali yarımcısı Ergun Güngör'ün başkanlığında gerçekleştirilen Halk Günü'nde vatandaşlar sıkıntılarını yetkililere aktardı.
Valilik Halk Günü toplantısına katılan Neslihan Bürü isimli vatandaş, eşinin askerlikten muaf olduğu için bir iş sahibi olamadığını söyledi. Oğlunun sağır ve dilsiz olduğunu belirten Sülbiye Coşkun ise, "Oğlum işsiz. 5 yıldır iş arıyor ancak hiçbir iş bulamadı. Eşim kamyoncu, büyük oğlumun ise ayağının teki yok. Çocuklarım için iş istiyorum" dedi.  Kendisinin gazi çocuğu olduğunu belirten Elvan Alagöz isimli vatandaş, emekliliğine 22 ay kala ekonomik kriz gerekçesiyle işten çıkarıldığını öne sürdü.


Halk Günü toplantısına Evci Kuzkışla köyü sakinleri ise Köy Muhtarı'nı Vali Yardımcısı Ergun Güngör'e şikayet ettiler. Köy sakinleri adına bir konuşma yapan Erdoğan Aydoğdu, muhtarın köyün hiçbir sorunu ile ilgilenmediğini ileri sürerek, "Köye bir tane bile çivi çakmadı. Çakmamakla birlikte bizim yaptığımız çalışmaları da desteklemedi. Köyün altyapı sorunu var. Köyde yapılan yeni camii inşaatına destek olmuyor. Bizim nüfus kayıtlarımızı da sildi. Köyümüzün yararına bir tane bile çalışması yok" diye konuştu.


Köyde 46 kişinin yaşadığını dile getiren Aydoğdu, "Köyümüzde genç nüfus yok. Genellikle gurbetçiler yaz aylarında gelir. Muhtar bizi seçimlerde köyün nüfusundan silmiş. 13 oyla muhtar oldu. 22 kişinin köyde bir kaydı yok. Bu nedenle hiçbir şeyden yararlanamıyoruz" ifadelerini kullandı.
Vali Yardımcısı Güngör ise köye giderek, köyde incelemeler yapacaklarını ve bu sorunu çözeceklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?