8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

KÖYDES'e 26.5 milyon ödenek

Çorum Vali Yardımcısı Murat Soylu, Çorum'da bu yıl içerisinde Köy-Des projesi kapsamında 345 projenin hayata geçirilmesi için toplam 26 milyon 642 bin YTL ödenek tahsis edildiğini belirterek, çalışmaların Mart ayından itibaren başlayacağını bildirdi. 

İl Genel Sekreterliği görevini de yürüten Murat Soylu, İl Özel İdaresi Etüt Proje Şube Müdürü İrfan Kestel ve Yol Şube Müdürü Rüştü Çağlar ile birlikte makamında düzenlediği basın toplantısında, Köy-Des projesi kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Köylerin alt yapılarının desteklenmesi için 2005 yılının Nisan ayında uygulamaya konulan Köy-Des projesi kapsamında bu yıl Çorum'a toplam 26 milyon 642 bin YTL ödenek gönderileceğini belirten Soylu, bu ödeneğin 'susuz ve yolsuz köy' kalmaması için kullanılacağını ifade etti. 

Çorum'da bu yıl 345 projenin hayata geçirileceğini anlatan Soylu, ''Çalışmalar kapsamında merkez ve ilçelerdeki toplam 260 kilometre yolda 1. kat asfalt, 455 kilometre yolda da stabilize kaplama çalışmaları yapılacak. Ayrıca il genelindeki 14 adet çeşitli tip ve açıklıkta köprü yapılacak. Tüm bu işlemler için 18 milyon 642 bin YTL harcanacak'' diye konuştu. İçme suyu şebekesi bulunmayan toplam 158 köyde de şebeke, isale hattı, depo, drenaj, sondaj ve terfili içme suyu çalışmaları yapılacağını dile getiren Murat Soylu, toplam 4 milyon YTL harcanarak gerçekleştirilerek yapılacak bu çalışmalar sonunda il genelinde şebekesiz köy kalmayacağını vurguladı. 

Soylu, yakıt giderleri için de 4 milyon YTL harcanacağını belirterek, ''Mart ayı içerisinde çalışmalara başlanacak. Bu yıl seçimler yapılacağı için süremiz kısıtlı. Eylül ayının sonunda çalışmalarımızı bitireceğiz. Köy-Des alanında yaptığımız çalışmalarla Türkiye genelinde ilk 5 il arasında yer alıyoruz'' dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 13:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?