5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Köylülerden istasyona tepki

KÖYLÜLERDEN BAZ İSTASYONUNA TEPKİ

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Çampınar köylüleri, yaptıkları protestoyla 4 yıl önce kurulan baz istasyonun kaldırmasını istedi.

Çampınar köyünde yerleşim alanı içerisindeki bir binanın üzerinde yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen köy sakinleri köyde toplanarak baz istasyonunu protesto etti. Baz istasyonunun bulunduğu binanın bahçesinde toplanan yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan bir grup köylü baz istasyonunu protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Baz istasyonunun hemen yerleşim yerinin içinde bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar baz istasyonu kurulduktan sonra köyde kanser hastalarının sayısında artış olduğunu iddia etti. Çiftçi kadınlar da bahçelerde meyve ve sebzelerde şekil bozuklarının oluştuğunu ve bitkilerin baz istasyonundan olumsuz etkilendiğini öne sürdü. Zirai olarak bitkilerde bir hastalığa rastlanmadığını belirten çiftçi kadınlar baz istasyonu kurulduktan sonra meyvelerin olgunlaşmadığını söyledi. Yaşlılar ise baz istasyonu

kurulduktan sonra rahatsızlıklarının arttığına dikkat çekerek, köyün dışında yaşayan yakınlarının köye geldiklerinde unutkanlık ve yorgunluk hisleriyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Baz istasyonunun bir an önce kaldırılmasını isteyen köy sakinleri, "Çampınar köyü sakinleri sağlığını hiçbir zaman tehlikeye atmayacak kadar bilinçlidir. Köyümüze baz istasyonu kurulalı insan ve bitki sağlığında gözle görülebilecek derecede olumsuzluklar meydana gelmiştir. Çampınarlılar bu güne kadar bu baz istasyonunu kırıp sökmeyi de becerebilirlerdi. Ancak köyümüz sakinleri bilime ve teknolojik gelişime saygısından dolayı baz istasyonuna zarar verme eylemine kalkışmamıştır. Yetkililer bize kulak

versin, içimizdeki saygıyı bitirmesinler" dedi.

KÖYLÜLERDEN BAZ İSTASYONUNA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 12:40:00
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 13:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?