5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Köylülere inek yardımı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı arasında yapılan bir protokolle, ekonomik durumu iyi olmayan köylü vatandaşlara süt ineği alımı için yapılan anlaşma doğrultusunda, Çorum’un Ovasaray Köyü’nde 94 vatandaşa 188 süt ineği dağıtıldı.

Tarım Bakanlığı’nın ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar için 2X100 kişiye inek verilmesi projesinden faydalanmak isteyen Ovasaray köylüleri, kendi aralarında kurdukları Tarımsal Kalkınma ve Süt İneği Yetiştiriciliği Kooperatifi aracılığı ile 2 yıl ödemesiz 3 yıl sıfır faizli geri ödemeli 1 trilyon 832 milyar lira destek kredisi aldılar.

Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) finanse edilen ve Tarım İl Müdürlüğü’nce uygulanan projeler kapsamında, yörede bulunan köylerde 94 aileye iki inek alımı için kişi başına her inek için 2 milyar 100 milyon lira ödenirken, vatandaşların ineklerini barındırmaları için mandıra yapmalarını sağlamak amacıyla da kredi sağlandı. Ovasaray köylüleri, 1 trilyon değerinde toplam 188 adet damızlık gebe düve yardımını, düzenlenen bir törenle teslim aldılar.

Ovasaray Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen törene, Çorum Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, AK Parti Çorum Milletvekili Muzaffer Külcü, Tarım İl Müdürü Ali Lek, Sağlık İl Müdürü Dr. Fikret Purtul ile çok sayıda davetli ve yardımdan yararlanacak köylüler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Ovasaray Köyü Tarımsal Kalkınma ve Süt İneği Yetiştiriciliği Kooperatifi Başkanı Mehmet Şahin, Ovasaray Köyü’nün kalkındırılması projesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, hizmetlerin devamını beklediklerini ifade etti. Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Muzaffer Külcü, AK Parti’nin vatandaşlar tarafından kurulan ve vatandaşların dermanına ilaç olan bir parti olduğunu ifade ederek, hükümet olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Tarımı ve hayvancılığı kalkındırmak için yoğun çalışma içerisine girdiklerini belirten Muzaffer Külcü, dağıtılan ineklerin seçilmiş ve vasıflı inekler olduğunu, bu ineklerin sütü ile köylülere ek bir gelir sağlanmış olacağını kaydetti.

Külcü, "Köylülerimizin her zaman yanındayız. Onları yalnız bırakmayacağız. Çiftçilerimizi, geçimlerini sağlayacak gelire ulaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Veterinerlerimiz ve mühendislerimiz de onlara yardımcı olmak için çalışacaklar" diye konuştu.

Bütün çabalarının, Çorum’un tüm köylerini yeniden ayağa kaldırmak olduğunu söyleyen Milletvekili Muzaffer Külcü, "AK Parti Hükümeti olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyoruz. Vatandaşların sorunlarını söz verdiğimiz gibi birer birer çözmeye çalışıyoruz. Ancak tüm sorunlar bir anda çözülmüyor. Sıkıntılarımız en kısa sürede çözülecektir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından değeri 2 milyar 100 milyon lira olan 188 damızlık gebe süt ineği sahiplerine teslim edildi.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 13:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?