2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Köylünün yeni umudu

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Şeyh köyünde tarımına başlanan çilek, köylünün yeni umudu oldu.

İskilip Kaymakamlığı tarafından başlatılan çilek yetiştiriciliği projesi kapsamında İskilip'in bazı köyleri de çilek üretimine başladı. Çilek üretimi yapan köylerden olan Şeyh köyünde bu yıl 3 dönüm çilek ekildiğini açıklayan Köy Muhtarı Halil Bodur, 2012 yılında 15 dönüm tarım arazisine çilek ekimi yapmayı planladıklarını söyledi.

Köylülerin çilek üretimine büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Bodur, eskiden sürekli göç veren köyde çilek tarımının halk için yeni bir umut olduğunu belirtti.


Çilek üretiminin köydeki göçü durduracağına inandığını kaydeden Bodur, "Köyümüz 700 nüfusuyla İskilip'in en büyük köylerinden. Yıllardır göç veren köyümüzde bu yıl başladığımız çilek üretimini her yıl arttırarak sürdüreceğiz. Yıl içerisinde 3 dönüme yapılan çilek ekimini önümüzdeki yıl 15 dönüme yapmayı hedefliyoruz. Temel hedefimiz ise önümüzdeki yıllarda 100 dönüme ulaşmak" dedi. Köylü çiftçilerin çilek tarımına yabancı olduğunu aktaran Muhtar Bodur, İskilip Kaymakamlığı ve ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerle bu açığın kısa sürede kapandığını ifade etti. Bodur, köylerde çilek üretimine büyük destek veren Kaymakam Mehmet Yılmaz'a teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 18:18:02
Güncelleme :6 Aralık 2011 Salı 18:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?