9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Koyunbaba' seyircisiyle buluştu

Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında, yazarlığını ve yönetmenliğini Umut Canbolat'ın yaptığı "Koyunbaba" adlı tiyatro oyunu, Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu Sahnesi'nde seyirci ile buluştu.


Horasan erenlerinden olan ve adı Osmancık ile bütünleşen Koyunbaba'nın hayatı, Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat tarafından tiyatro eseri haline dönüştürüldü. Koyunbaba'nın hayatını ele alan oyun, 5 aylık derleme, 4 aylık yazım ve 2 aylık sahne çalışmalarının ardından dün akşam Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu Sahnesi'nde seyirci ile buluştu. Osmancıklı tiyatro severlerin büyük beğenisini toplayan oyunda rol alan oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı.


Oyununun tekrar oynanması için seyircilerden talep geldiği bildirilirken, bu talebin değerlendirileceği bildirildi.
Belediye Şehir Tiyatrosu Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat, "Böyle bir eserin Osmancık ilçemize ve Osmancık halkına kazandırılmasında, öncelikle kültürel etkinliklerde büyük duyarlılık gösteren Belediye Başkanımız E. Serdar Kurşun'a, esere kaynak temininde yardımlarını esirgemeyen duyarlı Osmancık halkına ve oyun aşamasına geldiğinde oyunda rol alabilmek için adeta yarışan değerli sanatsever Osmancıklı gençlere teşekkür ederim. Bu eseri Osmancık'a kazandırmak bana nasip olduğu için çok mutluyum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 00:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?