20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Külcü, esnafın sıkıntılarını dinledi

AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Muzaffer Külcü, sivil toplum kuruluşları ile esnafı gezerek projelerini anlattı.

Sosyete pazarlarına izin verilmeyeceğini belirten Külcü, "Kaptanımız millet, kılavuzumuz sivil toplum kuruluşları olacak" dedi.


Esnafı ziyaret eden Muzaffer Külcü, esnafın haftanın belirli günlerinde şehir dışarısından gelip Çorum'da satış yapmaya çalışan satıcıların yer aldığı sosyete pazarlarıyla ilgili sıkıntılarını anlatmaları üzerine, göreve geldiğinde yapacağı ilk işin sosyete pazarlarına son vermek olduğunu söyledi. Burada iş yapmak isteyenlerin günübirlik satış yapıp gitmek yerine Çorum'da kalıp diğer esnafla eşit rekabet yapacaksa çalışmalarına izin verileceğini anlatan Külcü, "Dışardan gelip hiçbir sorumluluk altına
girmeden, buradaki esnafı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Biz kimseye sen burada satış yapamazsın demiyoruz. Ancak hiç kimsenin haksız rekabet içerisine girip de Çorum'daki esnafı mağdur etmeye hakkı yoktur. Esnafı rahatsız eden ve külfet içerisine sokan uygulamayı resmi bir prosedür içerisine sokacağız" diye konuştu.


İnşaat Mühendisleri Odası'nı da ziyaret eden Külcü, burada Oda Başkanı Turan Damar ile görüştü. Odanın çalışmaları konusunda bilgi veren Damar, kentin sorunlarında kendilerinin de söz sahibi olmak istediklerini ifade etti.
Külcü ise Çorum'da yapacakları her projede görev alanı içerisine giren, projeye dahil olan ve etkilenen her kesimle işbirliği yapacaklarını belirterek, "Biz Çorum sevdalısıyız. Sadece belediye meclisine giren partilerle değil, Çorum'da tüm partiler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine müracaat edeceğiz. Ortak aklı bulmaya çalışacağız. Ben Çorum halkına faydası olacak her konunun altına imzamı seve seve atarım. İnisiyatif kullanılması gereken konularda, milletin menfaatine olan her konudaimzamı göreceksiniz" şeklinde konuştu.


Acil yapılması gereken işlerin başında nazım imar planının hazırlanmasının geldiğini ifade eden Külcü, "Göreve gelir gelmez seçimin hediyesi olarak Bayındırlık Bakanlığı'ndan Çorum'un nazım imar planının hazırlanması için destek isteyeceğiz. İmar planı hazırlanmalı ki, mühendisler, mimarlar, inşaatçılar kendilerine çizecekleri yolu belirlesinler. Nazım imar planının 2010 yılında hazırlanması için gereken ne varsa yapılacak" dedi.

"ÇORUM'U DÜNYANIN HAYRAN OLDUĞU BİR KENT HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"
Büyük projeleri arasında yer alan Çorum'u güzelleştirme projesi kapsamında bundan sonra yapılacak binalarda mimari güzellik projelerini isteyeceklerini ifade eden Muzaffer Külcü, "Sadece dört duvarla çevrilmiş binalar yerine göze hoş gelen Selçuklu, Osmanlı, Alman, İtalyan tarzı mimari eserleri kazandırmak istiyoruz. Kentimize güzellik katmak istiyoruz. Bunun için de Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası gibi sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışma içerisine gireceğiz. Biz Çorum'u içine kapanıkbir kent olmaktan ziyade güzel, dünyanın hayran olduğu ve insanların tercih ettiği bir kent haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.


Eczacılar Odası'nı da ziyaret eden Külcü, Oda Başkanı Şefkat Güler'den odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sağlık alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Külcü, "İnsanlarımızı mahzenlerden çıkartıp insanca sağlık hizmeti almalarını sağladık. Herkesin istediği eczaneden ilaç almasını sağladık. Bu çalışmaları yapan zihniyet, bugün Çorum'un ufkunu açmak, daha da ileri götürmek için halktan bir defa daha destek istiyor. Biz size güveniyoruz ve çalışmalarımızda sizleri de yanımızda görmekistiyoruz" şeklinde konuştu.


'Çorum'u birlikte yönetelim' sloganı ile yola çaktıklarını anlatan Külcü, "Biz Çorum'a yapacağımız hizmetlerde her kesimle ortak çalışma yapacağız. Bizim rehberimiz millet, kılavuzumuz sivil toplum kuruluşları olacak. Biz, 'ben yaptım oldu' mantığını dışlayarak, siz ne yapabilirsiniz, biz ne yapabiliriz anlayışını belediyeye kazandıracağız" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?