7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Kur'an Sempozyumu sona erdi

İslami İlimler Dergisi ve Çağrı Eğitim Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen Kur'an Sempozyumu'na ilgi yoğun oldu. 

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyumda Ramazan ayında indirilmeye başlanan Kuran-ı Kerim tüm yönleriyle ele alındı. 5 oturumdan oluşan sempozyumda toplam 22 tebliğ sunuldu. Sempozyumun ilk oturumda ''Kuran ve Anlam'' konusu işlendi. Prof. Dr. Ali Yılmaz'ın başkanlık yaptığı oturumda, Prof. Dr. Salim Öğüt, Doç. Dr. Osman Aydınlı, Doç. Dr. Mehmet Evkuran, Dr. Şevket Kotan ve Eğitimci-Yazar Ethem Erkoç, ''Kuran ve Anlam'' üzerindeki görüşlerini ifade etti. 

Dün sona eren '1. Kur'an Sempozyumu'nda, ''Kur'an ve Yorum'', ''Kur'an'ın Nüzul Süreci ve Kur'an Eğitimi'', ''Kur'an ve Sanat'' ile ''Kur'an ve Manevi Hayatımız'' konuları da ele alındı. Sempozyuma konuşmacı olarak sırasıyla Doç Dr. Osman Aydınlı, Doç. Dr. Mehmet Evkuran, Prof. Dr. Salim Öğüt, Dr. Şevket Kotan, Doç. Dr. Hasan Kurt, Dr. Enver Arpa, Doç. Dr. Mesut Okumuş, Dr. Muammer Cengil, Yrd. Doç Dr. Mustafa Naci Kula, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kurt, Doç. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, İl Müftüsü Dursun Kaplan, Doç. Dr. Muhit Mert, Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Güngör, Yrd. Doç. Dr. Kenan Ayar, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Özdemir, Doç. Dr. Dursun Hazer, Hüseyin Kır, Doç. Dr. Osman Eğri, Yrd. Doç Dr. İsmet Altıkardeş, Hacı Bektaş-i Veli Derneği Şube Başkanı Durmuş Aslan ve Ethem Erkoç katıldı.
Sempozyumda sunulan bildirilerin önümüzdeki günlerde kitaplaştırılacağı da kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 09:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?