9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kalırken, Çorum'da kurbanlıklar da vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Çorum'da Kurban Bayramı'nda kurban edilecek hayvanlar görücüye çıktı. İskilip yolu üzerindeki Canlı Hayvan Pazarı'nda satışa sunulan kurbanlık hayvanlar alıcılarını beklerken, zaman zaman da kıran kırana geçen pazarlıklar yapılıyor.

Hayvan sahipleri kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre fazla bir farklılık göstermediğini belirterek, büyükbaş hayvanlarda fiyatların bin 500 YTL ile 5 bin YTL arasında, küçükbaş hayvanlarda ise fiyatların 150 YTL ile 750 YTL arasında değiştiğini söyledi.

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güney yayımladığı basın açıklamasında Ticaret Borsası tarafından işletilen Havyan Pazarı'nın Kurban Bayramı'nın son gününe kadar açık olacağını belirtti. 2007 yılı Haziran ayından itibaren işletmesi Valilik kanalıyla Ticaret Borsası'na devredilen Hayvan Pazarı'nın 14 Aralık 2007 Cuma günü vatandaşlara hizmet vermeye başladığını dile getiren Ömer Güney, "Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı sonuna kadar açık bulunacak" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney, canlı hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanların menşei şahadetnamelerinin, kulak küpelerinin ve sağlık raporlarının pazara girmeden önce kontrol edildiğini söyledi.
Güney, "Kurban alan vatandaşların büyükbaş hayvanlarda mutlaka kulak küpelerini, sağlık raporlarını ve menşei şahadetnamelerini kontrol etmesi gerekir. Biz belediyemize ait hayvan pazarına giren kurbanlıkları kontrol ediyoruz. Başka yerlerden alan vatandaşlarımız hayvanlarının sağlığı konusunda herhangi bir şüphesi bulunuyorsa bize müracaatta bulunsunlar, biz gereken yardımı yaparız" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan, Hayvan Pazarı'nda hareketlilik başlarken üreticiler, Kurban Bayramı'na az bir süre kalmasına rağmen alıcıların, son günü beklediğini belirterek, "Vatandaşlarımız gelip kurbanlıklara bakıyor. Tam karar verip alan fazla yok. Genelde fiyat araştırması yapılıyor. Fakat Kurban Bayramı'na yaklaştıkça satışlar da artacaktır" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?