3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Kutan'dan, Çorumlu'ya şikayet

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Çorum’a gelerek hükümeti halka şikayet etti.

SP Genel Merkezi’nin düzenlediği "SP Halkla Kucaklaşıyor" programı çerçevesinde Çorum, Amasya ve Tokat’ı ziyaret edecek olan SP Genel Başkanı Recai Kutan, Çorum’da AK Parti hükümetinin icraatlarını vatandaşlara şikayet etti.

Afra Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Recai Kutan, burada ülkenin ekonomik ve politik yönlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 2. Sevr Anlaşması’na sokulmaya çalışıldığını iddia eden Recai Kutan, Türkiye’nin AK Parti Hükümeti’nde ki kadar hiç dışa bağımlı olmadığını ifade etti.

Türkiye’nin hem dış politikada, ekonomide ve kültürel anlamda çökertilmeye çalışıldığını belirten Kutan, Türkiye’nin ekonomisinin televizyonlarda ve gazetelerde gösterildiği gibi hiçte düzgün olmadığını ifade ederek, "Ekonomi düzgün gidiyor, enflasyon düştü, ihracat arttı diyenlere sormazlar mı? İktidara geldiğinizde aldığınız dış borç 103 milyar dolar neden arttı. İşsizlik giderildi mi?, Bunlar hep göstermelik rakamlardır. Vatandaşın kazanında kaynayan yemeğe bakılmalı, pazardan alınan sepetlere bakılmalı, rakamlarla değil gerçek halkın ihtiyaçlarına bakılmalıdır. Ekonomik olarak dışa sürekli olarak borçlandırılarak Türkiye’yi esaret altına almaya çalışıyorlar" dedi.

Son dönemlerde misyonerlik faaliyetlerin arttığını dikkat çeken Recai Kutan, Türkiye’de misyonerlere verilen tavizlerin bu ülkede yaşayan ve bu ülkenin insanı olan Türk Milleti’ne verilmediğini kaydederek, "Başka dinden olanlar rahatça dinlerini yaşayabiliyor, ülkemizde misyonerler cirit atıyor. Bir Yahudi asıllı kişi çocuğun 6 yaşında dinini öğretiyor, öğretmek için okul açabiliyor benim ülkemde, ne yazık ki, Türkiye’de 15 yaşına gelmeden din eğitimi alamıyorsun, Kur’an kurslarına gidemiyorsun, yani bir misyoner kadar senin dinini öğrenme ve yayma hakkın yok" diye konuştu.

ABD’nin henüz daha Lozan Anlaşması’nı imzalamadığını belirten Recai Kutan, ABD’nin tek emelinin, önce Ortadoğu’da Müslümanlar’ı yok etmek, ardından Türkiye’yi bölüp parçalamak olduğunu belirterek, "ABD ikiz kuleleri bahane ederek, Afganistan’ı işgal etti, Saddam Hüseyin’i bahane ederek Irak’ı işgal etti, Lübnan, Filistin derken, şimdi sıra Suriye, İran ve son olarak da Türkiye olacak" dedi.

AB’nin niyetinin, Fırat ve Dicle Nehirleri’ndeki sular ile bölgedeki suların uluslararası bir örgütün kontrolünde yönetilmesi fikrinin Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için oynanan oyunların ilk adımı olduğuna dikkat çeken Kutan, AK Parti hükümetinin dış politikada da eli kolu bağlanmış bir vaziyette durduğu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, tüm olumsuzluklara rağmen bu ülkenin sahipsiz olmadığını belirterek ülkenin tek kurtuluş ilacının Milli Görüş ruhunun yeniden ayaklanması ve SP çatısı altında halkın birleşmesi olduğunu savundu. SP olarak Türkiye’nin ekonomik, dış politika ve kültürel alanda geliştirme formüllerinin bulunduğunu ifade eden Kutan,"Türkiye bu çıkmazdan kurtulmak istiyorsa Milli Görüş çatısı altında buluşmalıdır" şeklinde konuştu.
Yapılan basın toplantısının ardından SP Genel Başkanı Recai Kutan ve beraberindeki heyet, Gazi Caddesi’nde sevgi yürüyüşü yaptı. Recai Kutan yürüyüş sırasında esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Cuma namazını Ulucamii’de kılan Kutan, daha sonra Amasya’ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 17:05:37
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 17:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?