30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kuyudan ceset çıktı

Çorum'da bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri üzeri toprakla kapalı bir kuyuda çürümüş bir erkek cesedi buldu.

Çorum-Ankara karayolu 10. kilometresi üzerindeki boş bir araziden gelen ağır kokuyu araştıran köylüler, 3 metre derinliğindeki bir kuyuda çürümüş bir erkek cesedi buldular. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri köylüler tarafından kuyuda bulunan cesedi çıkarttı. Tamamen çürüyen ceset ve kopan başını ayrı ayrı çıkartan jandarma, bir erkeğe ait olduğunu belirlediği cesedi otopsi için Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Tanınmayacak halde olan ve uzun süredir kuyuda bulunduğu tahmin edilen ceset için kimlik tespit çalışmaları başlatılırken, bulunan cesedin yaklaşık bir yıldır kayıp olan Savaş Yıldırım'a(32) ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Jandarma ekipleri, bulunan cesedin, 2008 yılı Ekim ayında evlendirmek vaadi ile kandırıldıktan sonra öldürülen ve daha sonra Deliler köyü yakınlarında cesedi bulunan emekli bekçi Hasan Yıldırım'ın bir yıldır kayıp olan oğlu Savaş Yıldırım'a ait olduğunu tahmin ediyor.

2008 yılı Ekim ayında Çorum Merkez'e bağlı Deliler köyünde jandarma ekipleri tarafından toprağa gömülmüş ve yabani hayvanlar tarafından topraktan çıkartılarak yarısı yenmiş bir erkek cesedi bulmuştu. Yapılan araştırmalar sonucunda toprağa gömülü cesedin yaklaşık 4 aydır kayıp olan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden emekli bekçi Hasan Yıldırım'a ait olduğu belirlenmişti. Olaydan sonra cinayet nedenini araştıran jandarma ekipleri Hasan Yıldırım'ın bankada bulunan parasını evlendirmek vaadi ile dolandırmak isteyen 5 kişi tarafından öldürüldüğünü belirleyerek kısa sürede yakaladığı 5 zanlıyı adli mercilere sevk etmiş, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan F.A. K.V. N.Ö., S.S. ve S.S. adlı 5 kişi Çorum L Tipi Cezaevi'ne konmuştu.

Diğer taraftan babası ile birlikte yaşayan ve aynı tarihte kayıp olan Savaş Yıldırım'dan ise yaklaşık bir yıldır haber alınamıyor. Kuyudan çıkartılan çürümüş erkek cesedinin Savaş Yıldırım'a ait olabileceği ihtimali üzerinde duran jandarma ekipleri konuyla ilgili olarak geniş çaplı bir araştırma başlatırken, otopsi için Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cesedin yapılacak otopsinin ardından DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?