5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Leblebiciler tek çatı altında

OSMANCIKLI LEBLEBİCİLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Çorum'un Osmancık ilçesinde 65 leblebici esnafının bir araya gelerek kurduğu Çorum Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Derneği kuruluşunu ilan ettiği ilk gün referanduma "evet" çağrısı yaptı.

Çorumlu leblebicileri bir çatı altında toplamayı amaçlayan dernek, leblebiciler için önem taşıyan bölünmüş yol sorununa da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istemeye hazırlanıyor.

Osmancık ilçesinde şehir merkezinden geçen D100 Karayolu'nun çevresine bölünmüş yol çalışmaları kapsamında bariyer yapılması projesinden dolayı kepenk kapatma riski ile karşı karşıya kalan leblebiciler, sorunun çözümü için dernek kurdu. 65 esnafın katılımı ile Çorum Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Derneği olarak il bazında kuruluşu ilan edilen derneğin Osmancık'ta ilk toplantısı yapıldı.

Tüm üyelerin katılım gösterdiği ilk toplantıya Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ile bazı işadamları da katıldı. Toplantıda Osmancık'ta faaliyet gösteren 65 kuruyemişçi esnafı ile Çorum merkez ve diğer ilçelerde faaliyet gösteren kuruyemişçi esnaflarını bir çatı altında toplamayı amaçlayan derneğin kuruluşu ilan edildi.

Çorum Leblebiciler ve Kuruyemişçiler Derneği adı ile tüm ili kapsayacak şekilde bir dernek kurulduğuna işaret edilen toplantıda il merkezi ve diğer ilçelerdeki tüm kuruyemişçilerin ilk defa bir sivil toplum örgütü bünyesinde bir araya geldiğine vurgu yapıldı.

Dernek Başkanı Muharrem Atagün, dernek üyelerinin 12 Eylül'de evet oyu vereceğini belirterek Osmancık'taki kuruyemişçi esnaflarının referandumdan umutlu olduğunu vurguladı.

İlçede devam eden bölünmüş yol çalışmaları kapsamında yapılacak olan bariyerlerden dolayı esnafların kepenk kapatma riski ile karşı karşıya kalacağını hatırlatan Atagün, ilçe merkezinde ana yolu kapatacak bariyerlerin engellenmesi için dernek olarak Çorum Milletvekilleri aracılığı ile Başbakan'dan destek isteyeceklerini söyledi. Atagün, "Osmancık'taki 65 kuruyemişçi esnafımızın karşı karşıya kaldığı bazı sorunlar var. Özellikle ilçemizde ve ilimizde devam eden bölünmüş yol çalışmaları şehir merkezinde

ana yolun çevresinin bariyerle kapatılmasını öngörüyor. Bu da yol boyu esnaflarımızı kepenk kapatma riski ile karşı karşıya getirecek. Biz bu sorunlara çözüm aramak ve ilimizdeki tüm kuruyemişçi esnaflarımızı bir araya getirerek beraberlik ve sivil toplum gücü oluşturmak maksadı ile derneğimizi kurduk. Başbakanımızın Çorum'a gelişinde ilimizdeki 65 sivil toplum örgütü 'referanduma da evet, tren yoluna da evet' yazılı bir pankart asarak yapılacak anayasa değişikliğine destek verdiler. Biz de dernek olarak

anayasa değişikliğinin geleceğimiz için önemli olduğunu düşünüyor ve 'Osmancıklı leblebicilerden referanduma evet' diyoruz" dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ise, kuruyemişçilerin sorunlarına çözüm aramak ve bir birliktelik sağlamak adına bir araya gelmelerinin güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Bölünmüş yoldan kaynaklanan sorunlardan sadece leblebi esnafının değil ilçe halkının da olumsuz etkilendiğini dile getiren Yazıcı, "Biz esnafımızın sorunlarını biliyoruz ve bu sorunların çözümünde her zaman yanındayız. Özellikle kuruyemişçi esnafımızın içinde bulunduğu sorun yalnızca onları değil tüm ilçemizi içerisine alan bir

sorundur. Onların kepenk kapatması demek, ilçemizde hareketliliğin engellenmesi, ekonominin kan kaybetmesi, birçok vatandaşımızın evine ekmek götürememesi demektir. Milletvekillerimiz ile birlikte bu soruna çözüm arayışı içerisindeyiz. Her türlü alternatif görüşü değerlendiriyor ve sorununun biran önce çözülmesi için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Toplantının ardından İstanbul Yolu (D100 Karayolu) kenarında bulunan kuruyemişçiler işyerlerine "Osmancıklı leblebicilerden evet" yazılı pankart astı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 19:16:01
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 09:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alacalı 19 IP: 78.168.251.xxx Tarih : 25.08.2010 21:50:59

 Demek ki neymiş, ülkede gavura satmadık yer bırakmayan, öcalan gibi kalleşe sayın diyen,  çitçiye ananı da al git diyen, oy için yazın taşlı kömür dağıtan anlayışa sahip kişilerin peşinden koşup evet diyen bu osmancık esnaflarından alışveriş yapılmayacaktır bundan sonra.  OYLAR HAYIR' A ÜLKEMİZ HUZURA....