5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Mahalleliden baz tepkisi

ÇORUM'DA MAHALLELİDEN BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

Çorum'da bir apartmanın bahçesine kurulan baz istasyonu vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka Sokak'ta bulunan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen Bahabey Caddesi sakinleri, bugüne kadar yetkili makamlara konu ile ilgili şikayetlerini dile getirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, Çorum Valiliği'nden yardım istediler.

Baz istasyonu nedeniyle sağlıklarının bozulduğunu söyleyen vatandaşlar, baz istasyonunun bulunduğu apartmanın çevresinde bugüne kadar 4 kişinin kanserden öldüğünü belirttiler. Bölge sakinlerinden Nevin Aldırmaz, "Baz istasyonu

sağlımızı tehdit ediyor. Kaldırılmasını istiyoruz. Eşim kanserden hayatını kaybetti. Bunun etkisinin olduğunu düşünüyorum. 5-6 yıldır baz istasyonu burada. Müracaatlarımız oldu ancak bir sonuç alamadık. Bölgede kanserden dolayı ölen insanların olduğunu biliyorum. Eşimin rahatsızlığı birden oldu. Daha önce böyle bir rahatsızlığı yoktu" dedi.

Gazi Şen ise, "Radyasyon yayıyor. Kanser yapıyor. Bir an önce buna çözüm bulunmalı. Dilekçeler veriyoruz, olumsuz cevap veriliyor. 10 metre mesafe olduğu için zararı yok diyor. Bölge halkının hepsi bunun kalkmasını istiyor" diye konuştu.

Bölgede yaşayan kadınlar ise, "Psikolojimiz bozuldu. Başımız ağrıyor. Çocuğum var sürekli ağlıyor. Baş ağrısından yatamıyoruz. Diğer illerde kaldırılıyor da neden burada kaldırılmıyor. Birileri para kazanıyor, biz sağlımızdan oluyoruz. İnsanlar ölüp gidiyor bunun yüzünden. Elektronik cihazlarımız bozuldu. Şehir merkezinde bundan başka böyle bir istasyon yok. İnsanların sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yok. Sonuçta insanız. Her binada en az 20 aile oturuyor. Yetkililer lütfen ilgilensinler" dediler.

 

ÇORUM'DA MAHALLELİDEN BAZ İSTASYONU TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 17:57:03
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 19:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?