3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Mahkumlar meslek sahibi oluyor

Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen kurslarla tutuklu ve hükümlülere meslek sahibi olma imkanı sağlanıyor.

Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi Eğitim Birimi tarafından 2007 yılında 10 ayrı dalda kurs ve sosyal faaliyet düzenlendi. Kurslar sayesinde birçok tutuklu ve hükümlünün meslek sahibi olduğunu belirten Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, kursların amacının hükümlü ve tutukluların Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda boş zamanlarını eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak, böylece kendilerini topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Eğitim-öğretim faaliyetlerini Mimar Sinan Halk Eğitim Müdürlüğü ile sürdürdüklerini kaydeden Yetişir, kurslarda başarı gösteren tutuklu ve hükümlünün sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Cezaevinde aşçılık, mobilya döşemeciliği, bilgisayar operatörlüğü, kalorifer ateşleyiciliği, yağlıboya resim tekniği, el sanatları ve ahşap boyama kursları düzenlendiklerini ifade eden Başsavcı Yetişir, amaçlarının mesleği olmayan mahkumlara cezaevinden çıktıktan sonra bir meslek edindirerek onları topluma kazandırmak olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 13:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?