2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Mapik-Mapit' ayakta alkışlandı

Çorum'un Osmancık ilçesinde kültürel gelişim ve etkileşimin sağlanmasına çığır açmak hedefi ile yapılan tiyatro çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat tarafından yazılan "Mapik-Mapit" adlı kitaptan, yazar tarafından tiyatroya uyarlanan "Mapik -Mapit" isimli oyun büyük beğeni topladı.

İlk olarak 27 Şubat 2008 Çarşamba günü iki seans olarak Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenen "Mapik -Mapit" isimli tiyatro oyunu 2 aylık bir çalışma neticesinde Osmancıklı seyirci ile buluştu.

Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat'ın yazıp yönettiği, Belediye Şehir Tiyatrosu ve Osmancık Anadolu Teknik Lisesi işbirliği ile sahne alan oyun 30 kişilik bir oyuncu kadrosu ile seyirci karşısına çıktı.

Umut Canbolat ve Osmancık Anadolu Teknik Lisesi edebiyat öğretmeni Halit Ünver tarafından yaklaşık olarak 2 ay boyunca tiyatro eğitimi verilen Osmancık Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri "Mapik-Mapit" adlı oyun ile Osmancıklı tiyatro severlere doyumsuz bir tiyatro oyunu sundular.

Anlamını bilmediği bir kelime yüzünden hayatı değişen bir gencin başından geçenleri konu alan "Mapik-Mapit" adlı oyun Osmancıklı tiyatro severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Büyük bir beğeni ile seyredilen oyun, Osmancık'ta tiyatro sanatının daha da geniş ufuklara hitap edebileceği yorumlarına sebep oldu.

"Mapik-Mapit" adlı oyuna gösterilen yoğun ilginin, kendilerini daha da cesaretlendirdiğini dile getiren Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat, bir aksilik olmadığı sürece 27 Mart'ta yeni bir oyun ile Osmancıklı tiyatro severlerle tekrar buluşacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 13:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?