5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Maskeden kurtulmak istiyor

MASKEYE MAHKUM OLAN GENÇ KIZ ESTETİK İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Çorum'un Osmancık ilçesinde kaza kurşunuyla çenesinden vurulan ve 13 kez ameliyat olan genç kız estetik olmak için yardım bekliyor.

2001 yılında dayısının oğlunun oynadığı tüfekten çıkan saçmaların hedefi olan Melek Keleş (26) 9 yıldır maskeyle yaşamaya mahkum oldu. Hayatının baharında kaza kurşununa hedef olan genç kız, estetik olabilmek için gereken 20-40 bin TL ameliyat parasını bulabilmek için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Yaşadığı kabus dolu günlerin ardından psikolojisi bozulan genç kız, ilaçlarla ayakta kalmaya çalışıyor.

Dayısının oğlunun oyun oynadığı tüfeğin ateş alması sonucu çıkan saçmaların çenesini parçaladığını anlatan Keleş, "Olayın ardından önce Çorum Devlet Hastanesi daha sonra Ankara Numune Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada 13 kez ameliyat oldum. Sol kolumdan et parçası alıp çene yapmaya çalıştılar. Dişlerim ve dudağım olmadığı için çene kemiği takmaları gerekiyordu. 2 kez leğen kemiğim ve bir kez de sol bacağımdan kemik aldılar ama tutmadı. 10 saatlik zor ameliyatlar geçirdim. Tedavim devam ederken 2004

yılında babamı kaybettim. 4 yıldır da hiç bir doktora gidemedim. Çünkü tek bir kemik hakkım kaldı, o da tutmazsa dişlerim olmayacak. Şu anda 26 yaşındayım. Maskeyle dolaşıyorum. Çünkü görüntümü görenler merakla soruyor ve psikolojim bozuluyor. 9 yıldır anti depresyon ilaçlar kullanıyorum" dedi.

2009 yılında İstanbul'da bir doktora gittiğini dile getiren Keleş, "Doktorum estetik ameliyatı için yüklü bir para istedi. Bu parayı karşılayamadım. Emekli maaşıyla geçiniyoruz. Evimiz kira, durumumuz iyi değil. Başvurmadığım yer kalmadı. SSK'lı olduğum için kimse yardım etmedi. Estetik özele girdiği için SSK bazılarını karşılamıyor ve doktor 20 bin ila 40 bin arası bir rakam söyledi. Ama benim ve ailemin gücüm yok. Sadece annemle yaşıyorum. Ben eski günlere kavuşabilmek için yardım istiyorum" diye

konuştu.

MASKEYE MAHKUM OLAN GENÇ KIZ ESTETİK İÇİN YARDIM BEKLİYOR
MASKEYE MAHKUM OLAN GENÇ KIZ ESTETİK İÇİN YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 17:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?