2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Mavi Kapak patlaması!

Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Osmancık İlçe Şubesi, başlatılan 'Mavi Kapak' kampanyasını, gösterilen yoğun ilgi nedeniyle durdurdu.

Yaklaşık iki yıl önce pet su şişelerinin mavi kapaklarını toplamak için başlatılan kampanyaya gösterilen yoğun ilgi sonrasında yer sıkıntısı yaşayan dernek üyeleri, kampanyayı durdurma kararı aldı.

Kapakları koyacak yer bulamadıklarını ifade eden Dernek Başkanı Muzaffer Kara, kampanyanın beklediklerinden çok daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Uzun süredir kendilerine depo konusunda destek çıkılmasını beklediklerini kaydeden Kara "Kampanyaya başladığımızda beklediğimizden daha fazla destek gördük. Esnaflar, okullar, resmi kurumlar derken çevre illerden de destekler gelmeye başladı. Kısa sürede biriktirdiğimiz kapaklarla 14 engelli üyemize tekerlekli sandalye aldık. Geri dönüşüme gönderilen bu kapaklar, nakliye masrafı nedeniyle hemen alınmıyor ve burada birikiyor. Depo kiralayacak imkanımız olmadığı için de kampanyayı durdurma kararı almak zorunda kaldık. Duyarlı vatandaşlarımızdan depo konusunda bir destek gelirse, kampanyayı yürütmeyi arzu ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 18:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?