2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Mavişler çetesi çökertildi

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları şok baskın ile 30 ilde oto dolandırıcılığı yapan 'Mavişler' adlı çeteyi çökertti.


Edinilen bilgiye göre, internette faaliyet gösteren ikinci el oto satışı ilanı veren siteleri takip ederek, otolarını satacak vatandaşlara kendilerini ticaret erbabı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan, akraba üç aileden 7'si daha önceden yakalanmış olmak üzere toplam 16 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.
Kendilerine güvenilir insan görüntüsü vererek vatandaşları dolandıran bir örgütün faaliyet gösterdiği bilgisi alınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 'Gitane 19' adlı operasyon başlatıldı. 7 ay süren çalışmalarda, zanlıların çeşitli illerde sahte evrak düzenleyerek otomobilleri Çorum'a getirdikleri, oto sahiplerine ait noter satış vekaletnamelerinin renkli fotokopi ile değiştirilmesi ya da çeşitli kişiler adına senet tanzim edilmesi suretiyle 106 otonun dolandırılması olayını gerçekleştirdikleri, otolarını geri almaya çalışan kişileri ise ölümle tehdit ederek sindirdikleri tespit edildi.


Şebeke başının S.M. olduğu iddia edilirken, Mavişler çetesine 2005 yılında yine 'Oto dolandırıcılığı'ndan operasyon düzenlenmiş ve 17 kişi gözaltına alınarak cezaevine konulmuştu. Halen 7 kişi cezaevinde bulunurken, şebeke operasyonun ardından yeniden toparlanarak faaliyetini sürdürmesi üzerine Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 7 ay gibi süren bir çalışma ile toplam 20 kişiyi gözaltına alarak 'Mavişler' çetesine büyük bir darbe vurdu.


Çetenin tüm faaliyetlerini teknik takiple belirleyen güvenlik güçleri şebekeye sabah saat 05.00 sıralarında şok baskın düzenledi. Eş zamanlı olarak evlere düzenlenen baskında Ş.M., S.G., C.M., M.M., K.M., Ö.G., Ş.G., S.G., C.G., A.B., K.G., S.D., H.G., H.G., E.T., Ç.K., M.G., M.A.Ş., Ç.G, M.A.U., N.Ç., M.K. ile H.T. polis tarafından uzun süren bir araştırma sonunda gözaltına alındılar. 7 ay süren takipte S.G., M.A.U., M.G., Ç.K., H.G., S.G., S.G., işlemiş oldukları ileri sürülen başka suçlardan dolayı
daha önce yakalanarak cezaevine konulurken, 16 kişi ise bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.


Zanlıların başta Çorum, İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere, Manisa, Samsun, Tokat, Yozgat, Kayseri, Van, Sinop, Erzurum, Afyon, Kocaeli, Karabük, Batman, Trabzon, Antalya, Adıyaman, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Bursa, Hatay, Adana, Giresun, Bitlis, Kırklareli, Malatya, Bolu ve Kilis illerinden 106 oto dolandırdıkları tespit edilirken, otoların 36 tanesini daha önce ele geçirildiği, kalan 70 tanesinin de yerlerinin tespit edilerek geri alınmaya başladığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 11:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?