8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

MEBİS projesi hayata geçiyor

Çorum Belediyesi, Mezarlık Bilgi Sistemi'ne (MEBİS) geçmeye hazırlanıyor. 

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 3D Kent Bilgi Sistemi ile vatandaşlara internet ortamından hizmet veren Çorum Belediyesi, bu proje kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Mezarlık Bilgi Sistemi olarak kurulacak olan bu sistem, kaybolmaya yüz tutan mezar yerlerinin kolaylıkla bulunması ve vatandaşın, yakınının mezarına rahatlıkla ulaşabilmesi amacıyla oluşturuluyor. MEBİS'te internet ortamından isim ve soyadı girilerek insanlar, vefat eden yakınlarının mezarlarını harita üzerinden görebilecek. 

Yaklaşık 1 yıldır Kent Bilgi Sistemi ile hızlı ve çağdaş bir hizmet sunduklarını ve son 2 aydır da Türkiye'de ilk kez 3 boyutlu Kent Bilgi Sistemi ile Çorumlular'a hizmet verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Turan Atlamaz, mezarlıkları ziyarete gelen vatandaşların, yakınının kabrini mezarlık önündeki bilgisayardan merhumun adını soyadını girerek bulabileceklerini söyledi. "Belediyemizde en son teknolojileri uygulayarak vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz" diyen Başkan Atlamaz, "Teknolojiyi hep önden takip eden Çorum Belediyesi, vatandaşlarımıza en modern, en hızlı, en şeffaf hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmalarla belediyemizin bilişime ve yeniliğe ne kadar çok önem verdiği görülmektedir" diye konuştu. 

Şimdiye kadar vefat edenlerin kayıtlarının yalnızca defterlerde toplandığını belirten Başkan Atlamaz, defin yerlerinin bilgisayar ortamına aktarılmasıyla arşivleme sisteminin modern hale getirildiğini vurguladı. Mezarlıklarda MEBİS sistemine geçilmesi ile birlikte Çorum Belediyesi tarafından vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla birer teknik eleman bulunduracaklarını kaydeden Atlamaz, mezarlık girişlerinde vatandaşların yakınlarının mezar yerlerini öğrenerek ziyaretlerini gerçekleştirebileceklerinin altını çizdi.
(BÖ-OK-OK-DE-Y)
iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 02:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?