2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Mecnun ikinci defa doğdu

LÖSEMİYİ YENEN MECNUN'A YAŞ PASTALI KUTLAMA

Çorum Devlet Hastanesi'nde 3.5 yıldır lösemi tedavisi gören ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mecnun Özden (9) ilik nakline gerek kalmadan lösemi kanserini yendi.

Kemoterapi Ünitesi Merkezi'ndeki görevli hemşireler ve ONKOSAV Kanser Derneği üyeleri yaş pasta keserek, küçük Mecnun'un hayata yeniden tutunuşunu kutladı.

Tanrıvermiş köyünde yaşayan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mecnun Özden'e (9), 2008 yılında lösemi teşhisi kondu. Hastalığın teşhis edilmesinin ardından küçük Mecnun, Çorum Devlet Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi görmeye başladı.

Bu süreçte küçük çocuğu başta ailesi olmak üzere, öğretmenleri, arkadaşları, hastane hemşireleri ve ONKOSAV derneği üyeleri yalnız bırakmadı. 120 hafta süren tedavinin ardından Mecnun Özden, ilik nakline gerek kalmadan lösemiyi tamamen yenerek sağlığına tekrar kavuştu. Bunun üzerine hastanede görevli hemşireler ve kanser derneği üyeleri Mecnun için yaş pastalı bir kutlama düzenlendi. Mecnun'a kendi yaptıkları yaş pastadan ikram eden ONKOSAV üyeleri, ayrıca küçük çocuğa çeşitli hediyeler verdiler. Kendisi için hazırlanan yaş pastanın mumlarını üfleyen küçük çocuk, tedavisi boyunca kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Özden, "Benim gibi lösemi hastalığına yakalanan kişiler umutsuzluğa kapılmasın. Hiç üzülmesinler ve asla umutlarını kaybetmesinler. Ben azmettim, inandım ve bugün hastalığımı yendim" dedi.

Özden, rahatsızlığı nedeniyle eğitimine belirli sürelerde ara verdiğini ancak artık bununda sona erdiğini belirterek, okuluna tekrar dönmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Baba Mehmet Özden ise, "Oğluma lösemi teşhisi konduğunda yaşadığım çaresizliği anlatamam. Ancak iyileşeceğine dair içimde her zaman bir umut oldu. 120 hafta boyunca tedavi gördük. O 120 hafta bize sanki 120 yıl gibi geldi. Ama artık kurtuldu. Bugün tekrar sağlığına kavuştu. Çok mutluyum, dünyalar benim oldu" diye konuştu.

LÖSEMİYİ YENEN MECNUN'A YAŞ PASTALI KUTLAMA
LÖSEMİYİ YENEN MECNUN'A YAŞ PASTALI KUTLAMA
LÖSEMİYİ YENEN MECNUN'A YAŞ PASTALI KUTLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 16:39:03
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 17:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?