5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Mehmetçik'ten kan bağışı

MEHMETÇİK'TEN KAN BAĞIŞI

Çorum İl Garnizon Komutanlığı'nda kan bağışı seferberliği başlatıldı.

14 Haziran Jandarma Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, komutanlar ve vatani görevlerini yerine getiren Mehmetçikler ile sivil personel Kızılay'a kan bağışında bulundu.

İl Garnizon Komutanlığı içerisinde Kızılay tarafından kurulan merkezde yürütülen kan bağışı kampanyasında Çorum Kan Bankası Merkezi Sorumlusu Dr. Hasan Fırtınaoğlu gözetiminde 6 personel görev yapıyor. İl Garnizon Komutanlığı ve Komando Taburu'nda vatani görevini yapan Mehmetçikler 4 gün boyunca kan bağışında bulunacak.

 

KIZILAY'IN ALTIN MADALYALI KOMUTANI

Düzenli olarak kan bağışında bulunan Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, bugün 39'uncu bağışını yaptı. Albay Bölük'ten sonra Garnizon Komutanlığı'nda görevli tüm komutanlar ve erler doktor gözetiminden sonra kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı tarafından daha önce yaptığı bağışlar nedeniyle bronz ve gümüş madalya beratı bulunan Bölük'ün geçtiğimiz aylarda yaptığı bağışlar nedeniyle Kızılay Genel Merkezi tarafından altın madalya beratı ile ödüllendirildiği öğrenildi.

Kan bağışının önemli bir toplumsal olgu olduğunu söyleyen Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, kan bağışında bulunması uygun görülen asker ve rütbelilerin Kızılay'a kan bağışında bulunacağını duyurdu.

 

KIZILAY'DAN KOMUTANA TEŞEKKÜR

Çorum Kan Bankası Merkezi Sorumlusu Dr. Hasan Fırtınaoğlu, kan bağışı kampanyasına verdiği desteklerden dolayı Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük'e teşekkür etti.

Çorum Kan Bankası Sorumlusu Fırtınaoğlu, 14 Haziran Jandarma Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kampanyaya başta rütbeli personel olmak üzere, vatani görevini yapan askerler ve sivil personelin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

İl genelinde yapılan bağışlara da değinen Fırtınaoğlu, Çorum halkının kan bağışında cömert olduğunu sözlerine ekledi.

MEHMETÇİK'TEN KAN BAĞIŞI
MEHMETÇİK'TEN KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 17:39:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 17:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?