31
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Memur eylemi olaylı başladı

ÇORUM'DA MEMUR EYLEMİ OLAYLI BAŞLADI

Memur konfederasyonlarının 'uyarı grevi' olarak adlandırdığı iş bırakma eylemi Çorum'da olaylı başladı.

Sabah saatlerinde KESK il binası önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar buradan Hürriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında Gazi Caddesi'ni trafiğe kapatınca göstericiler ile polis arasında tartışma çıktı. İl Emniyet Müdür yardımcısı Abdulkerim Polat, eylemin yasal olmadığını belirterek KESK üyelerinden cadde yerine kaldırımda yürümelerini istedi.

Buna tepki gösteren memurlar caddede yürüyeceklerini belirterek kaldırıma çıkmadılar. "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atan KESK üyeleri daha sonra caddede oturma eylemi yaptılar. Oturma eylemi ile birlikte Gazi Caddesi bir süre trafiğe kapatıldı. Islıklarla polisi protesto eden KESK üyeleri, "Barikat kalksın, yürüyüş başlasın" sloganı attılar.

KESK Dönem Sözcüsü Leyla Köse, Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Halil Özbent ile bir süre görüşen İl Emniyet Müdür yardımcısı Polat, daha sonra göstericileri kaldırımda yürümeye ikna etti.

Bir süre Gazi Caddesi'nde yürüyen KESK üyeleri daha sonra ilk buldukları yaya geçidinden kaldırıma doğru yürüdü. Geçiş sırasında Eğitim-Sen üyesi Hıdır Aygün isimli öğretmenin polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışması arbedeye neden oldu. Arbedenin devam etmesi üzerine CHP İl Başkanı Tufan Köse ve İl Emniyet Müdür yardımcısı Abdulkerim Polat devreye girerek olayların daha da büyümesini önledi.

KESK Dönem Sözcüsü Leyla Köse, bir açıklama yaparak Çorum Emniyet Müdürü'nün Gazi Caddesi'nde yürümelerine izin vermemesini protesto ederken, "Bu tavrını anlamıyoruz. Büyük Türkiye için Türkiye'nin dört bir yanında alanları dolduranlara emekçilere selam olsun. Kamu çalışanlarını işçi, memur diye ayırdınız. Sözleşmesi kadrolu, 4/B'li, 4/C'li diye ayırdınız. Kurum işçisi, taşeron işçisi diye ayırdınız. Emeği her fırsatta bölmeye çalıştınız. Emekten emekçiden sakındığınız kaynakları sermayenin emrine verdiniz. Bu grevi siz hak ettiniz" dedi.

 EYLEMDEN NOTLAR

KESK ve Türkiye Kamu Sen'in çağrısıyla bugün 5 memur konfederasyonuna bağlı yaklaşık 2.5 milyon memur 'Uyarı grevi' nedeniyle iş bıraktı. Çorum'daki kamu çalışanları saat 11.00'den sonra iş bırakma eylemine başladı. Grev kapsamında Kamu-Sen ve KESK Hürriyet Meydanı'nda ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.

ÇORUM'DA MEMUR EYLEMİ OLAYLI BAŞLADI
ÇORUM'DA MEMUR EYLEMİ OLAYLI BAŞLADI
ÇORUM'DA MEMUR EYLEMİ OLAYLI BAŞLADI
ÇORUM'DA MEMUR EYLEMİ OLAYLI BAŞLADI
ÇORUM'DA MEMUR EYLEMİ OLAYLI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:25:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?