8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Memur-Sen'den Fransa'ya tepki

Memur-Sen Çorum İl Başkanı Erol Kavuncu, Avrupa Birliği'nin (AB) ve onun kültürel lokomotifi olan Fransa'nın, böyle akıllara ziyan bir yasayı meclisinden geçirdiğine bir anlam veremediklerini belirterek, "Düşünceyi açıklama anlamına gelen, 'Ermeni soykırımı yoktur' demeyi suç sayarak, kendi icatları olan özgürlük putunu afiyetle yemişlerdir. Bize göre bunun yegane açıklaması 'AB'ye asla giremezsiniz, çünkü siz Hıristiyan değilsiniz' demektir" dedi. 

'Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar'ın, Türkiye'yi hem önünden hem de arkasından hançerlediğini savunan Kavuncu, medeniyetin beşiği kabul edilen Fransa'nın bu akıllara ziyan yasayı kabul ederek göğsümüzden hançerlediğini, birilerinin de adeta bayram ilan edip çocuklar gibi sevindiğini, Nobel ödülüyle de sinsice arkadan hançerlendiğimizi ileri sürdü. Memur-Sen İl Başkanı Erol Kavuncu, "Sağ gösterip sol vurarak, şimdide dünyaya şöyle diyeceklerdir 'ey Türkler siz ne diye soykırım katliam olmadı diye feryat edip bağırıyorsunuz? Görmüyor musunuz sizin koskoca Nobel ödüllü Orhan Pamuk'unuz bile 'Biz zavallı masum 1 milyon Ermeni'yi katlettik'' demiyor mu?'" diye konuştu. 

"İslam; bizim bitmek, tükenmek bilmeyen zenginliğimiz, bizim sosyal harcımızdır" diyen Kavuncu, "Onu kaybettiğimizde biteriz, tükeniriz, dağılır ve yok oluruz. Bu nedenle bu günlerin kıymetini bilmeli, kardeşlik duygularımızı pekiştirerek birbirimizle kenetlenmeliyiz. Biz hepimiz, ülkemizi ve milletimizi çok seviyoruz. Hiç kimsenin gidebileceği başka bir Türkiye yok, gitmesi de gerekmiyor" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 23:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Emin MERCAN IP: 85.103.188.xxx Tarih : 17.10.2006 00:00:25
Sayın Hocam'a; Başarılarının devamını diliyor,memleke tiçin yaptığı çalışmalarda Allah kuvvet versin diyorum.Hürmetlerimle.