2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Merhaba 17. yılını kutladı

Çorum'da 5 Mayıs 1992 tarihinde yayın hayatına başlayan Merhaba Gazetesi, 17. yılını okurlarıyla coşku içinde kutluyor.


Çağdaş, demokratik, laik ve Atatürk devrimlerinin savunucusu, insan hak ve özgürlüklerine önem veren bir çizgide yayınını sürdürdüklerini ifade eden Çorum Merhaba Gazetesi Sahibi Abdullah Olcan, "Haberde tarafsız ve objektif olmak için yoğun çaba gösterdik. Objektif haber ilkemizdir. 16 yıldır doğruluktan yana olduk ve hiçbir baskıya boyun eğmeden, susmadan yayın yaptık, bundan sonra da yayın çizgimizde asla bir değişiklik olmayacak" dedi.


Başta Çorum olmak üzere ülke gündemine ilişkin sorunları halka yansıtmaya çalıştıklarını anlatan Abdullah Olcan, ''Merhaba Gazetesi olarak her kesime hitap eden bir yayın politikası izliyoruz. Başta ilin sorunları ve çözüm önerilerinin yanı sıra sanatkarı, esnafı, çiftçisi, sanayicisi, memuru, siyasetçisi kadını ve erkeği ile tüm kesimin sesi olmaya çalıştık. Haber nerede ise Merhaba oradadır anlayışı ile halkın güvenini kazandık ve bu yayın çizgimiz devam edecek" şeklinde konuştu.
Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kubilay Olcan ise, kentin tüm temel sorunlarının çözümü konusunda basın olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek, "Yerel anlamda kentin adeta sesi olduk. Birçok sorunlarda yayınlarımız ile konulara ışık tutmaya çalıştık. Haberde objektiflik ve tarafsızlık anlayışı ile gerçek ve doğru üzerine haber yaptık. Bugüne kadar hiçbir baskının altında kalarak yayın ilkemize karşı bir haber anlayışı içerisine girmedik. Amacımız halkımıza doğru dürüst ve objektif haber okutmak. 17 yıldır güvenilir haber anlayışımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.


5 Mayıs 1992 tarihinde Almanya'da maden mühendisi olarak çalışan İbrahim Kozuluk tarafından kurulan ve ilk etapta haftalık olarak yayın hayatına başlayan Çorum Merhaba Gazetesi, 30 Eylül 1992 tarihinde günlük olarak yayınlanmaya başladı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 18:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?