3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Metruk binalara gece operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün gece yarısı il genelinde terk edilmiş binalar, park, okul ve camii bahçelerinde asayiş kontrolü yaptı. Çorum Emniyet Müdürü İsmail Kahraman’ın talimatı doğrultusunda Asayiş Şube Müdürü Adem Yüce’nin idaresinde gerçekleştirilen operasyon 2 saat sürdü.

Çorum’daki tüm metruk binalar, park bahçeler ve şüphelilerin saklanma ihtimali bulunan bölgeler polis ekipleri tarafından didik didik arandı. Özellikle tinercilerle Çorum dışından gelerek suç işleme eyleminde olan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda herhangi bir kişiye rastlanmazken, metruk binalardaki bally kutuları ile poşetleri dikkat çekti. Çorum’da dün gece düzenlenen operasyona yaklaşık 200 polis katılırken, kentte geniş çaplı bir araştırma yapıldı. Şehrin giriş ve çıkışlarında tertibat alan polis ekipleri, il merkezine gelen ve ayrılan tüm araçları durdurarak arama ve kimlik sorgulaması yaptı.

Asayiş Şube Müdürü Adem Yüce, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kötü niyetli ve suç işlemeye meyilli olan bazı kişilerin metruk binalar ile resmi daireler, park, okul ve camii bahçelerini mesken tutmaya başladığına dikkat çekerek, "Emniyet müdürümüzün talimatıyla metruk binalar ve farklı amaçlar için kullanılmaya müsait mekanlara gece yarısından sonra çok sayıda resmi ve sivil polis ekiplerinin katılımıyla geniş çaplı bir operasyon düzenlendik. Saat 22.00’de dernek, lokanta, internet kafe, kahvehane ve lokal gibi umuma açık yerlerde başlatılan uygulama saat 00.30’dan itibaren metruk binalarla açık alanlara kaydırıldı" dedi.
Uygulamanın amacının suç işleme niyetinde olanları bu niyetlerinden vazgeçirmek ve suça engel olmak olduğunu belirten Yüce, "İl merkezi ve ilçelerimizde asayiş yönünden ciddi anlamda bir sıkıntımız yok. Münferit olaylar cereyan ediyor; ancak rakamsal olarak az olduğu için güvenlik kuvvetleri bunların kolaylıkla üstesinden gelebiliyor. Geçiş güzergahı üzerinde bulunan şehrin asayişini daha çok il dışından gelen kişiler tarafından gerçekleştirilen olaylar bozuyor. Biz bütün bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için uygulamalarımızı aralıksız sürdüreceğiz " şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 17:13:27
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 14:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?