3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Metruk evde cesedi bulundu

Çorum'da SSK Hastanesi'nden emekli olan ve 8 gündür kayıp olduğu bildirilen Erdal Yanardağ, metruk bir evde ölü olarak olarak bulundu. Polis ve Savcılık, Yanardağ'ın öldürülmüş olma ihtimali üzerinde duruyor.

Yeniyol Mahallesi, Kulaksız 1. Sokak üzerinde bulunan metruk evden çevreye pis kokular yayılmaya başlaması üzerine mahalle sakinleri durumu belediyeye bildirdi.

Belediye Temizlik İşleri görevlileri metruk evde köpek ölüsü olabileceğini düşünerek eve girdiler. Ev içerisinde bir cesetle karşılaşan temizlik görevlileri durumu polise bildirdiler.

Polis olay yerine gelerek, metruk ev çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı ceset üzerinde inceleme yaptı. Metruk evde 8 gün önce öldürülmüş olarak bulunan kişinin üst aramasında kimlik çıkarken, cesedin 8 gün önce kaybolan Erdal Yanardağ'a (51) ait olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde Yanardağ'ın yaklaşık 8 gün önce öldürülmüş olabileceği ifade edilirken, cesedin aşırı sıcak nedeniyle çürümeye başladığı bildirildi.

Cumhuriyet Savcısı yaptığı incelemenin ardından olay yerine gelen Erdal Yanardağ'ın kardeşlerinden Uysal Yanardağ'a cesedi teşhis ettirirken, ceset, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cesedin çürümesi nedeniyle Yanardağ'ın nasıl öldürüldüğü konusunda bir teşhis koyamayan polis ve savcılık şahsın üzerinde bulunan kan nedeniyle, cinayet ihtimali üzerinde dururken Erdal Yanardağ ile birlikte olduğu iddia edilen 1 kişi de polis tarafından aranıyor.

KÖPEK ÖLÜSÜ VAR DİYE GİRDİKLERİ EVDE CESET BULDULAR
Metruk evde köpek ölüsü olabileceği şikayeti üzerine harekete geçerek eve giren ve Erdal Yanardağ'ın cesedini bulan Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibinde görevli Tahsin Gökçe, "Çevreye pis kokular geliyor diye ihbar edildi. Biz de içeride köpek ölüsü var diye girdik. Bir de baktık ki içerde bir kişi yerde yatıyor ve çok pis bir koku yayıyor çevreye. Hemen durumu polise bildirdik" şeklinde konuştu.

Erdal Yanardağ'ın ağabeyi Köksal Yanardağ, kardeşinin 8 gün önce çarşıya gidiyorum diye evden ayrıldığını ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını belirterek, "8 gündür kendisini arıyorduk. En son kaybolduğu gece Milönü Caddesi'nde bir kişi ile görülmüş ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Kardeşim annemle yaşıyordu ve hiç evlenmedi. O kendi halinde kimseye zararı olmayan biriydi, nasıl kıydılar kardeşime" diye konuştu.

YAKINLARI 8 GÜNDÜR ARIYORDU
Erdal Yanardağ'ın ailesi kendisinden 8 gündür haber alamadıkları için polis ve savcılığa müracaat ederek, kardeşlerinin hayatından endişe ettiklerini belirtmişlerdi.
86 yaşındaki annesi ve kardeşleri ile birlikte kalan Erdal Yanardağ'ın, çevresinde sevilen ve zararsız birisi olduğu ifade edilirken, Yanardağ'ın son olarak 6 Ağustos Çarşamba günü saat 23.30 sıralarında Askerlik Şubesi civarında görüldüğü ve kendisinden bir daha haber alınmadığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 18:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?