4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

MHP'de 'evet' depremi!

MHP'DE TOPLU

Arifegazili Belediye Başkanı Hamza Yağmur, Başpınar Belde Belediye Başkanı Cevat Dağ, Narlı Belde Belediye Başkanı Necati Kökçü, MHP Başpınar Belde Belediye Başkanı Hürrem Tavlı ortak bir basın toplantısı düzenleyerek 12 Eylül'de yapılacak referandumda "evet" oyu kullanacaklarını açıkladılar.

Belde belediye başkanları adına bir açıklama yapan Arifegazili Belediye Başkanı Hamza Yağmur, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda alacakları tavırların hem kendileri hem toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Yağmur, konuşmasına şöyle devam etti: "Evet'çi ve Hayır'cı olarak bölünmüş iki cephe içerisinde kendi tercihimizi belirlerken kimin nerede ve kimin yanında durduğuna özellikle dikkat etmek gerekmektedir. Anayasa değişmesin, düzen böyle devam etsin, soylu tabakanın menfaatlerine dokunulmasın diyenlere yani "hayırcı" cepheye şöyle bir bakalım. En başta CHP, yanında MHP, onun yanında BDP durmaktadır. Bir taraftan da terör örgütü anayasa değişikliği yapılmasın diye eylemcileri hayırcıları desteklemektedir. Bu ibret tablosu ülkemizde kimin elinin kimin cebinde olduğunun yeniden düşünmemiz gerektiğini ortaya koymuştur."

Bu fotoğrafın büyük bir gafleti yansıttığını iddia eden Yağmur, konuşmasında şunları söyledi: "Bu fotoğrafta bizim yerimiz yoktur. "Hayır" oyuna verilecek her destek rahmetli Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlatacaktır. Anayasanın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten Başbuğ Alpaslan Türkeş, bunu yapacak olan hükümete her türlü desteği vereceğini açıklamıştır. 12 Eylül'ün ağır faturasını ödeyen işkencenin her türlüsüne maruz bırakılan milliyetçilerin hatırı ve hatırası 30 yıldır bugünü beklemektedir. İşte bu önemli günde "evet" diyeceğiz ki kimse bir daha darbe yapmaya teşebbüs edemesin. "Evet" diyeceğiz ki cezaevlerinde işkencelerde sağlığını, canını kaybedenlere bir vefa borcumuzu ödeyelim. Evet diyeceğiz ki terör örgütü sevinmesin, çeteler daha mutlu ve daha güçlü olmasın.Geldiğimiz bu noktada şahsım ve belediye meclis üyelerimiz olarak MHP'den istifa ediyoruz."

Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa edenlerin isimleri şunlar:

Narlı Belde Belediye Başkanı Necati Kökçü, belediye meclis üyeleri Niyazi Fındık, Halil Yılmaz, Vahittin Ayvacı, Aslan Çönger, Mustafa Civelek, Dursun Korkmaz.

Başpınar Belde Belediye Başkanı Cevat Dağ, MHP Başpınar Belde Belediye Başkanı Hürrem Tavlı, belediye meclis üyeleri Dursun Korkmaz, Hamdi Aydın, Necati Derindere, Adil Eker, Sadık Öremiş.

Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, belediye meclis üyeleri Kadir Bayburtlu, Mehmet Peşman, Nuri Önbaş, Ekrem Uzan, Hasan Köylü, Mehmet Mavi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 16:28:01
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 17:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?